Ga terug
+ servings
Mayonaise zelf maken recept

Mayonaise maken

3.7 van 9 stemmen
Recept afdrukken
Zelf romige mayonaise maken met mosterd en azijn. Lobbig en heerlijk zacht. Neem eieren zo vers mogelijk, het is zo klaar.
Gang Bijgerecht
Keuken franse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 2 (jam)potten
calorieën 302

Ingrediënten

  • 2 eidooiers
  • 2 el dijonmosterd
  • 4 el rode wijnazijn
  • 1 snuf zout
  • peper versgemalen
  • 330 ml zonnebloemolie
  • 1 citroen het sap

Instructies

  • Meng de eidooiers, azijn en mosterd in een ruime kom en roer goed door met een garde.
  • Voeg zout en peper toe naar smaak toe. Mix met de hand en giet langzaam en beetje bij beetje de olie erbij.
  • Als de saus dikker begint te worden, mag je het straaltje olie iets dikker maken.
  • Breng op smaak met citroensap. De mayonaise zal nog wat dikker worden in de koelkast.