Romige mayonaise maken

Romige mayonaise maken

Lekkerste mayonaise
  • Aantal: 2 potten
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 20 min
  • Kcal: 302
Naar het recept

Romige mayonaise maken met mosterd en azijn. Lekker lobbig, tikje zuur en heerlijk zacht. Neem eieren zo vers mogelijk en op kamertemperatuur.

Belgische mayonaise recept

Romige mayonaise maken doe je met zonnebloemolie, deze is neutraal in smaak. Ik gebruik Dijon mosterd maar neem je liever een andere mosterd kan dat natuurlijk ook.

Olie en azijn mengen eigenlijk niet met elkaar maar met behulp van eigeel lukt dit ineens heel goed en heb je snel een romige saus. Mayonnaise maken lijkt lastig maar dat is het echt niet, “t lijkt op ’n Belgische mayonaise recept door het zuur wat in de saus zit, écht lekker.

Calorieën uitgaande van 10 personen voor 2 (jam)potten.

Lekker na deze mayo gemaakt te hebben, ‘n: cocktailsaus recept. Meng 200 ml zelfgemaakte mayo met 100 ml lobbig geklopte slagroom, 2el ketchup, snuf paprika (of chilipoeder), 2 el whiskey (of worcestersaus) en 2 el citroensap.

Ingrediënten

  • 2 eidooiers
  • 2 el dijonmosterd
  • 4 el rode wijnazijn
  • snuf zout / vers gemalen peper
  • 330 ml zonnebloemolie
  • 1 citroen ’t sap
Mayonaise recept

Mayo maken

  1. Meng de eidooiers, azijn en mosterd in een ruime kom en meng door met ’n lepel. Voeg zout en peper door naar smaak.
  2. Mix met de hand en schenk beetje voor beetje langzaam de olie erbij. Als de saus lobbig gaat worden mag het straaltje olie dikker worden. Breng op smaak met citroensap, de mayo stijft nog iets op in de koelkast.

Eet lekker met ei en tomaat op brood of dip met dikke friet. Gebruik voor een dressing, ’n topper onder de kerst recepten.

Ook lekker om zelf te maken: Tartaarsaus recept met kappertjes en sjalot zonder ei met peterselie en augurk.

Dit recept valt onder

Saus recepten
Bijgerechten

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Nog geen beoordeling.
Please wait...