Ga terug
+ servings
Couscous met nectarine en amandelen recept

Couscous perzik

4.2 van 15 stemmen
Recept afdrukken
Couscous salade met nectarine, feta kaas en basilicum; een gezonde, lichte salade gevuld met nectarine (of perzik) en amandelen.
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, lunch
Keuken Afrikaanse Recepten, Marokkaanse recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 2 personen
calorieën 320

Ingrediënten

  • 100 gr couscous
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl honing
  • 1 el witte wijnazijn
  • 50 gr amandelen
  • 100 gr feta
  • 1 nectarine of perzik (buiten het seizoen uit blik)
  • 2 el basilicum vers

Instructies

  • Doe de couscous in een kom en voeg 100 ml kokend water toe. Dek af met plasticfolie en laat ongeveer 5 minuten staan.
  • Roer de couscous vervolgens voorzichtig los met een vork.
  • Rooster de amandelen in een droge koekenpan en hak ze daarna in stukken.
  • Meng de honing met de azijn en olijfolie en schep dit door de couscous samen met de amandelen.
  • Snijd de perzik of nectarine in dunne plakken en hak de basilicum fijn. Vermeng deze ingrediënten met de couscous, verkruimel de feta erover en serveer de couscous perzik salade.