Couscous salade met nectarine, feta kaas en basilicum; een gezonde, lichte salade gevuld met nectarine (of perzik) en amandelen.
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht, lunch
Keuken Afrikaanse Recepten, Marokkaanse recepten
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 15 minutenmin
Porties 2personen
calorieën 320
Ingrediënten
100grcouscous
2elolijfolie
1tlhoning
1elwitte wijnazijn
50gramandelen
100grfeta
1nectarine of perzik(buiten het seizoen uit blik)
2elbasilicumvers
Instructies
Doe de couscous in een kom en voeg 100 ml kokend water toe. Dek af met plasticfolie en laat ongeveer 5 minuten staan.
Roer de couscous vervolgens voorzichtig los met een vork.
Rooster de amandelen in een droge koekenpan en hak ze daarna in stukken.
Meng de honing met de azijn en olijfolie en schep dit door de couscous samen met de amandelen.
Snijd de perzik of nectarine in dunne plakken en hak de basilicum fijn. Vermeng deze ingrediënten met de couscous, verkruimel de feta erover en serveer de couscous perzik salade.