Eitjes met za'atar en harissa, een Hollands hapje met de smaken van Tel Aviv, za'atar, sesam- en nigellazaad.
Gang Hapjes
Keuken Hollandse recepten, Israëlische recepten
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 15 minutenmin
Totale tijd 20 minutenmin
Porties 8eitjes
calorieën 84
Ingrediënten
4eieren(L)
1elmayonaise
1elcrème fraîche
1elharissa
1tlza'atar
½tlpaprikapoeder
1tlcitroensap
1elsesamzaad
1elnigellazaad
Instructies
Kook de eieren hard gedurende 10 minuten. Laat ze daarna schrikken onder koud stromend water en pel ze.
Snijd de hardgekookte eieren in de lengte doormidden en haal voorzichtig de dooiers eruit. Doe de dooiers in een kom en prak ze fijn met een vork.
Meng de fijngemaakte dooiers met mayonaise, crème fraîche, harissa, za'atar, paprikapoeder en het sap van de citroen in een kom.
Meng op een schoteltje het sesam- en nigellazaad. Druk de bovenkant van de halve eieren in het zaad, draai ze om en vul ze met het eigeel-mengsel. Serveer de Devilled eggs op een mooi bord.