Ga terug
+ servings
Eitjes met za'atar harissa recept

Devilled eggs recept

3.8 van 12 stemmen
Recept afdrukken
Eitjes met za'atar en harissa, een Hollands hapje met de smaken van Tel Aviv, za'atar, sesam- en nigellazaad.
Gang Hapjes
Keuken Hollandse recepten, Israëlische recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 8 eitjes
calorieën 84

Ingrediënten

  • 4 eieren (L)
  • 1 el mayonaise
  • 1 el crème fraîche
  • 1 el harissa
  • 1 tl za'atar
  • ½ tl paprikapoeder
  • 1 tl citroensap
  • 1 el sesamzaad
  • 1 el nigellazaad

Instructies

  • Kook de eieren hard gedurende 10 minuten. Laat ze daarna schrikken onder koud stromend water en pel ze.
  • Snijd de hardgekookte eieren in de lengte doormidden en haal voorzichtig de dooiers eruit. Doe de dooiers in een kom en prak ze fijn met een vork.
  • Meng de fijngemaakte dooiers met mayonaise, crème fraîche, harissa, za'atar, paprikapoeder en het sap van de citroen in een kom.
  • Meng op een schoteltje het sesam- en nigellazaad. Druk de bovenkant van de halve eieren in het zaad, draai ze om en vul ze met het eigeel-mengsel. Serveer de Devilled eggs op een mooi bord.