Deze lekker pittige gevulde eieren combineer je met chili en rode peper. Duivelse eieren zijn verrukkelijk en heel eenvoudig om zelf te maken.
Gang Hapjes
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 15 minutenmin
Porties 12eieren
calorieën 44
Ingrediënten
6eieren
1rode peper
2elcrème fraîche
1tlmosterd
1tlpaprikapoeder
1tlchilivlokken
peperversgemalen
grof zeezout
Instructies
Kook de eieren hard gedurende 8 tot 10 minuten. Laat ze schrikken en afkoelen in koud water, pel ze en snijd ze vervolgens in de lengte doormidden.
Haal het eigeel eruit en doe dit in een kom. Leg de gehalveerde eieren op een bord.
Was en snijd de rode peper klein. Voeg de mosterd, crème fraîche, rode peper (houd een beetje apart voor de topping), paprikapoeder, chilivlokken en versgemalen peper naar smaak toe aan het eigeel.
Meng kort in een blender of met een staafmixer tot een mousse.
Vul de halve eieren met het rode pepermengsel en verdeel de overgebleven rode peper in stukjes over de eieren.
Maak af met een snuf grof zeezout, chilivlokken en paprikapoeder. Serveer de duivelseieren koud.