Duivels ei recept voor pittige gevulde eieren

Duivels ei recept voor pittige gevulde eieren

Absoluut, dit recept voor pittige gevulde eieren is een echte topper, verre van saai. Gevuld met rode peper en chilivlokken zijn deze eieren perfect voor een feestje. Gevulde eieren zijn allesbehalve ouderwets geworden.

Deze lekker pittige gevulde eieren combineer je met chili en rode peper. Ze zijn verrukkelijk en heel eenvoudig om zelf te maken.

Duivels ei recept voor pittige gevulde eieren

Duivelseieren

4.3 van 30 stemmen
Recept afdrukken
Deze lekker pittige gevulde eieren combineer je met chili en rode peper. Duivelse eieren zijn verrukkelijk en heel eenvoudig om zelf te maken.
Gang Hapjes
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 12 eieren
calorieën 44

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 1 rode peper
  • 2 el crème fraîche
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl chilivlokken
  • peper versgemalen
  • grof zeezout

Instructies

  • Kook de eieren hard gedurende 8 tot 10 minuten. Laat ze schrikken en afkoelen in koud water, pel ze en snijd ze vervolgens in de lengte doormidden.
  • Haal het eigeel eruit en doe dit in een kom. Leg de gehalveerde eieren op een bord.
  • Was en snijd de rode peper klein. Voeg de mosterd, crème fraîche, rode peper (houd een beetje apart voor de topping), paprikapoeder, chilivlokken en versgemalen peper naar smaak toe aan het eigeel.
  • Meng kort in een blender of met een staafmixer tot een mousse.
  • Vul de halve eieren met het rode pepermengsel en verdeel de overgebleven rode peper in stukjes over de eieren.
  • Maak af met een snuf grof zeezout, chilivlokken en paprikapoeder. Serveer de duivelseieren koud.

Ook lekker: eieren met avocado.

Duivels ei recept

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024