Het ultieme zomergevoel, maïskolf van de barbecue met een laagje boter, bestrooid met grof zout en verse kruiden.
Gang Bijgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 15 minutenmin
Porties 3personen
calorieën 126
Ingrediënten
2maïskolvenvoorgekookt
2elroomboter
zeezoutgrof
Optioneel naar keuze
koriander
bladpeterselie
lente-ui
Instructies
Zorg ervoor dat de barbecue goed heet is. Kook de maïs kort voor.
Haal de maïs uit de verpakking, snijd deze in 3 stukken en prik een prikker in elk stuk.
Smeer de maïskolven in met boter en bestrooi ze royaal met grof zout. Leg de mais op de bbq (elk in een stuk aluminiumfolie) of grill. Draai de maïskolven regelmatig om.
Binnen slechts 10 minuten zijn ze klaar om te eten. Voeg nog een klontje boter toe, wat extra grof zout, en geniet van deze heerlijke maïskolven rechtstreeks van de barbecue.