In folie: mais van de bbq maken
Haal het ultieme zomergevoel in huis met maïs van de barbecue, bedekt met een smeuïg laagje roomboter en bestrooid met grof zeezout. Dit recept maakt het gemakkelijk en snel om je eigen maiskolf te bereiden. Gebruik je aluminiumfolie? Pak de maiskolven in en leg ze vervolgens op de barbecue. Wil je weten hoe je mais perfect bereidt? Als je verse mais gebruikt, is het aan te raden deze voor te koken, anders duurt het erg lang op de barbecue. Een (voor)gekookte maiskolf is een snelle en smaakvolle optie, heerlijk zacht en zoet van smaak.
Vergeet niet regelmatig te draaien voor een gelijkmatig resultaat. Als je liever een zoete maiskolf van de bbq wilt, kun je in plaats van zout wat honing of suiker gebruiken voor een heerlijke zoete, sappige en knapperige smaak.
Ook lekker: rucola stamppot met mais.
Ingrediënten
- 2 maïskolven voorgekookt
- 2 el roomboter
- zeezout grof
Optioneel naar keuze
- koriander
- bladpeterselie
- lente-ui
Instructies
- Zorg ervoor dat de barbecue goed heet is. Kook de maïs kort voor.
- Haal de maïs uit de verpakking, snijd deze in 3 stukken en prik een prikker in elk stuk.
- Smeer de maïskolven in met boter en bestrooi ze royaal met grof zout. Leg de mais op de bbq (elk in een stuk aluminiumfolie) of grill. Draai de maïskolven regelmatig om.
- Binnen slechts 10 minuten zijn ze klaar om te eten. Voeg nog een klontje boter toe, wat extra grof zout, en geniet van deze heerlijke maïskolven rechtstreeks van de barbecue.
Maak de maïs af met verse kruiden zoals koriander, bladpeterselie en bosuitjes.
Meer barbecue recepten: portobello van de bbq.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?