Mais van de BBQ recept
Met boter en grof zeezout- Aantal: 3
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 15 min
Hét ultieme zomergevoel, maïs van de barbecue met een laagje roomboter, bestrooid met grof zeezout. Met dit recept maak je je maïskolf heel makkelijk en snel zelf. Gebruik je aluminiumfolie? Pak in en leg ze daarna op de barbecue.
Verse maïs op de bbq of voorgekookte maïs
Wil je weten hoe je maïs perfect bereidt? Verse maïs zou ik zeker voorkoken anders duurt het een een eeuwigheid op de bbq. Voorgekookte maïskolven zijn makkelijk en ook heel lekker, zacht en zoet van smaak. Keer regelmatig om voor een mooi resultaat.
Zoete maïs van de bbq
Dit recept is voor een hartige maïs variant, maak je liever zoete maïs van de bbq? Gebruik wat honing of suiker in plaats van zout voor een zoete maïskolf.
Maïskolf van de barbecue maken doe je zo
- Zorg dat de bbq heet is. Kook de maïs kort voor. Haal de maïs uit de verpakking, snij in 3 stukken en prik een prikker in de maïs. Smeer de maïskolf in met boter en grof zout en leg (in een stuk aluminiumfolie) op de barbecue of gril. Draai de maïskolf regelmatig om.
- In 10 minuten zijn ze klaar om te eten. Nog een klontje boter, wat grof zout, maïskolf van de barbecue maken dat doe je zó!
Maak de maïs af met verse kruiden zoals koriander, bladpeterselie en bosuitjes.
Meer barbecue recepten: Portobello van de bbq
Recente recepten en artikelen
Wat vind je van het recept?