In folie: mais van de bbq maken

In folie: mais van de bbq maken

Haal het ultieme zomergevoel in huis met maïs van de barbecue, bedekt met een smeuïg laagje roomboter en bestrooid met grof zeezout. Dit recept maakt het gemakkelijk en snel om je eigen maiskolf te bereiden. Gebruik je aluminiumfolie? Pak de maiskolven in en leg ze vervolgens op de barbecue.

Wil je weten hoe je mais perfect bereidt? Als je verse mais gebruikt, is het aan te raden deze voor te koken, anders duurt het erg lang op de barbecue. Een (voor)gekookte maiskolf is een snelle en smaakvolle optie, heerlijk zacht en zoet van smaak. Vergeet niet regelmatig te draaien voor een gelijkmatig resultaat.

Zoete mais

Als je liever een zoete maiskolf van de bbq wilt, kun je in plaats van zout wat honing of suiker gebruiken voor een heerlijke zoete, sappige en knapperige smaak.

Ook lekker: rucola stamppot met mais.

Mais van de bbq recept

Mais op de bbq

4.2 van 9 stemmen
Recept afdrukken
Het ultieme zomergevoel, maïskolf van de barbecue met een laagje boter, bestrooid met grof zout en verse kruiden.
Gang Bijgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 3 personen
calorieën 126

Ingrediënten

  • 2 maïskolven voorgekookt
  • 2 el roomboter
  • zeezout grof

Optioneel naar keuze

  • koriander
  • bladpeterselie
  • lente-ui

Instructies

  • Zorg ervoor dat de barbecue goed heet is. Kook de maïs kort voor.
  • Haal de maïs uit de verpakking, snijd deze in 3 stukken en prik een prikker in elk stuk.
  • Smeer de maïskolven in met boter en bestrooi ze royaal met grof zout. Leg de mais op de bbq (elk in een stuk aluminiumfolie) of grill. Draai de maïskolven regelmatig om.
  • Binnen slechts 10 minuten zijn ze klaar om te eten. Voeg nog een klontje boter toe, wat extra grof zout, en geniet van deze heerlijke maïskolven rechtstreeks van de barbecue.

Maak de maïs af met verse kruiden zoals koriander, bladpeterselie en bosuitjes.

Meer barbecue recepten: portobello van de bbq.

Mais op de bbq

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Pastabijbel kookboek juni 2024
De Smaak van Italie mei 2024