Ga terug
+ servings
Frietje kapsalon recept

Patatje kapsalon

4.1 van 9 stemmen
Recept afdrukken
Een laagje patat met (vegetarische) shoarma erbovenop, gesmolten kaas, knapperige groenten en sauzen, en het beste van alles, het is zo klaar.
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 4 personen
calorieën 718

Ingrediënten

  • 750 gr ovenfriet
  • 350 gr shoarma (vegetarisch)
  • olijfolie
  • grof zeezout
  • 100 gr geraspte kaas
  • 1 rode ui
  • 100 gr ijsbergsla
  • handje radijs
  • 1 avocado
  • jalapeño pepers
  • knoflooksaus en sambal of andere saus naar keuze
  • gebakken uitjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor en bak de ovenfriet zoals aangegeven staat op de verpakking.
  • Bak de vegetarische- of vlees-shoarma in een scheut olijfolie op hoog vuur in de pan tot goudbruin en krokant.
  • Laat de kaas hierover smelten.

Bereid de toppings voor

  • Snijd de sla fijn, de rode ui in ringen, de radijs in dunne plakjes en de avocado in blokjes.
  • Verdeel de frietjes over bakjes en bestrooi ze met grof zeezout en eventueel wat verse kruiden.
  • Schep hier de shoarma op en verdeel de sla, pepers en rauwkost erover. Bedek het patatje kapsalon met knoflooksaus en sambal naar eigen wens en bestrooi met krokant gebakken uitjes.