Geniet van pasta met doperwtenpesto: snel, verfrissend en vol van smaak! Perfect voor lunch of diner, mee te nemen naar het werk of voor een picknick.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 20 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 405
Ingrediënten
225grpastanaar keuze
250grdoperwten diepvries
50grrucola
1limoen
1teentjeknoflook
25 grpijnboompitten
30grparmezaanse kaas
3elolijfolie
peperversgemalen
Instructies
Breng een pan met water aan de kook voor de pasta.
Gebruik de helft (125 gram) van de doperwten voor de pesto. Doe deze doperwten in een schaaltje met kokend water en giet ze na 1 minuut af.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze lichtbruin zijn.
Schil en pers de knoflook. Voeg de parmezaanse kaas, olijfolie, geroosterde pijnboompitten en doperwten toe aan de knoflook.
Maak er met een staafmixer een pesto van tot een gladde massa. Voeg naar smaak citroensap en versgemalen peper toe.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste minuut de andere helft (125 gram) van de doperwten toe aan het kokende water. Giet vervolgens de pasta en doperwten af (bewaar wat pastawater) en doe ze terug in de pan.
Schep de doperwtenpesto door de pasta (voeg eventueel pastawater toe) en voeg de rucola toe. Meng alles goed door elkaar.
Verdeel de pasta pesto doperwten over de kommen en maak het gerecht af door er extra parmezaanse kaas, geroosterde pijnboompitten en partjes limoen aan toe te voegen.