Ga terug
+ servings
Pasta met aubergine

Pasta met aubergine

4.2 van 16 stemmen
Recept afdrukken
Maak deze heerlijke vegetarische pasta: pittig en gezond met aubergine, tomatensaus en gebakken ricotta. Een smaakvolle variant op pasta alla norma.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 4 personen
calorieën 680

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 250 gr ricotta
  • 300 gr pasta (volkoren) naar keuze
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl chilipoeder
  • 800 gr tomatenblokjes (2 blikken)
  • 1 hand basilicum vers
  • olijfolie om in te bakken

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de ricotta gelijkmatig over de plaat. Bak deze gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven tot hij licht goudbruin is.
  • Snijd de aubergines in plakken van ongeveer een halve centimeter dikte langs de lengte van de groente. Leg de plakken in een vergiet, bestrooi ze met zout en laat ze enkele minuten staan zodat het vocht eruit kan lekken.
  • Dep de aubergineplakken vervolgens droog met keukenpapier. Bak de plakken in een koekenpan met wat olie gedurende ongeveer 10 minuten, tot ze goudbruin en gaar zijn.
  • Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • Snijd de knoflook fijn en fruit deze samen met de chilipoeder in een koekenpan met hete olijfolie.
  • Voeg de tomatenblokjes toe en laat het geheel ongeveer 10 minuten pruttelen. Snijd de gebakken aubergineplakken vervolgens in blokjes (of doe dit voor het bakken).
  • Giet de pasta af (bewaar wat kookvocht) en meng deze samen met de blokjes aubergine door de tomatensaus (voeg eventueel kookvocht toe).
  • Verdeel de pasta met aubergine over kommen, verkruimel de gebakken ricotta erover en garneer met verse basilicumblaadjes.