Maak deze heerlijke vegetarische pasta: pittig en gezond met aubergine, tomatensaus en gebakken ricotta. Een smaakvolle variant op pasta alla norma.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 15 minutenmin
Bereidingstijd 30 minutenmin
Totale tijd 45 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 680
Ingrediënten
2aubergines
250grricotta
300grpasta(volkoren) naar keuze
2teentjesknoflook
1tlchilipoeder
800grtomatenblokjes(2 blikken)
1handbasilicumvers
olijfolieom in te bakken
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de ricotta gelijkmatig over de plaat. Bak deze gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven tot hij licht goudbruin is.
Snijd de aubergines in plakken van ongeveer een halve centimeter dikte langs de lengte van de groente. Leg de plakken in een vergiet, bestrooi ze met zout en laat ze enkele minuten staan zodat het vocht eruit kan lekken.
Dep de aubergineplakken vervolgens droog met keukenpapier. Bak de plakken in een koekenpan met wat olie gedurende ongeveer 10 minuten, tot ze goudbruin en gaar zijn.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Snijd de knoflook fijn en fruit deze samen met de chilipoeder in een koekenpan met hete olijfolie.
Voeg de tomatenblokjes toe en laat het geheel ongeveer 10 minuten pruttelen. Snijd de gebakken aubergineplakken vervolgens in blokjes (of doe dit voor het bakken).
Giet de pasta af (bewaar wat kookvocht) en meng deze samen met de blokjes aubergine door de tomatensaus (voeg eventueel kookvocht toe).
Verdeel de pasta met aubergine over kommen, verkruimel de gebakken ricotta erover en garneer met verse basilicumblaadjes.