Pittige pasta met aubergine

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 30m
  • Klaar in: 60m

Deze pittige pasta met aubergines, tomatensaus en ricotta is absoluut een aanrader. Er zitten ontzettend veel groenten in en de volkoren pasta zorgt ervoor dat het een gezond gerecht is. Daarnaast is dit gerecht ook nog een vegetarisch. Ideaal dus.

Let op: gebruik niet te veel chilipoeder als je niet zo goed tegen pittig eten kunt.

Benieuwd naar meer vegetarische gerechten? Kijk dan eens bij onze vegetarische recepten!

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 250 gram ricotta
  • 300 gram volkoren pasta
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 800 gram tomatenblokjes
  • Handje verse basilicum

Bereidingswijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 200 graden, Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep de ricotta erop. Bak het ongeveer 30 minuten in de oven.

Stap2

Snij de aubergines in de lengte in plakken van maximaal 1/2 centimeter dik. Leg ze in een vergiet en bestrooi ze met zout. Laat het een half uur staan zodat het vocht eruit is gelekt. Dep de aubergineplakken af met wat keukenpapier. Bak de aubergines in een koekenpan met wat olie in ongeveer 10 minuten goudbruin.

Stap3

Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking gaar. Snij de knoflook fijn en fruit de knoflook, samen met de chilipeper in een hapjespan met wat olie. Voeg te tomatenblokjes toe en laat het ongeveer 10 minuten koken. Snij de aubergineplakken in stukken.

Stap4

Giet de pasta af en schep de pasta en de aubergines door de tomatensaus. Verdeel de pasta over 4 borden, breek de ricotta erboven en garneer het met wat basilicumblaadjes.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

52

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab