Pittige pasta met aubergine

Tomatensaus en ricotta
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 30 min
  • Klaar in: 45 min
Naar het recept

Deze pittige pasta met aubergines, tomatensaus en ricotta is absoluut een aanrader. Er zitten veel groenten in en de volkoren pasta zorgt ervoor dat het een gezond gerecht is. Daarnaast is dit gerecht ook vegetarisch. Perfect dus. Let op, niet te veel chilipoeder gebruiken als je niet goed tegen pittig eten kunt.

Vega pasta

Aubergines, tomatensaus en ricotta, een dag zonder vlees, een lekker vega pasta is op en top genieten.

Ingrediënten

  • 2 aubergines
  • 250 gr ricotta
  • 300 gr volkoren pasta
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 800 gr tomatenblokjes
  • hand verse basilicum

Bereidingswijze

  1. 1Verwarm de oven voor op 200 graden, Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep de ricotta erop. Bak het ongeveer 30 minuten in de oven.
  2. 2Snij de aubergines in de lengte in plakken van maximaal 1/2 centimeter dik. Leg ze in een vergiet en bestrooi ze met zout. Laat het een half uur staan zodat het vocht eruit is gelekt. Dep de aubergineplakken af met wat keukenpapier. Bak de aubergines in een koekenpan met wat olie in ongeveer 10 minuten goudbruin.
  3. 3Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking gaar. Snij de knoflook fijn en fruit de knoflook, samen met de chilipeper in een hapjespan met wat olie. Voeg te tomatenblokjes toe en laat het ongeveer 10 minuten koken. Snij de aubergineplakken in stukken.
  4. 4Giet de pasta af en schep de pasta en de aubergines door de tomatensaus. Verdeel de pasta over de borden, breek de ricotta erboven en garneer met basilicumblad.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...