Pittige pasta met aubergine
Tomatensaus en ricotta- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 15 min
- Wachttijd: 30 min
- Klaar in: 45 min
- Kcal: 680
Pittige pasta met aubergine tomatensaus en ricotta uit de oven. Een gezond en vegetarisch pasta gerecht boordevol aubergines, op en top lekker.
Pasta met aubergine
Pasta met aubergine en gebakken ricotta je maakt ’t makkelijk en snel met pittige tomatensaus en zachte ricotta uit de oven. Pasta alla Norma zou je ’t ook kunnen noemen. Een klassiek Italiaans pastagerecht uit de Siciliaanse keuken.
Pasta alla Norma
- Verwarm de oven voor op 200 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier en schep de ricotta erop. Bak zo’n 30 minuten in de oven.
- Snij de aubergines in de lengte in plakken van ’n halve centimeter dik. Leg in een vergiet en bestrooi met zout. Laat even staan zodat het vocht eruit kan lopen. Dep de aubergine met keukenpapier. Bak de aubergines in een koekenpan met wat olie in zo’n 10 minuten goudbruin.
- Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking gaar. Snij de knoflook fijn en fruit samen met de chilipeper in een koekenpan met hete olijfolie. Voeg de tomatenblokjes toe en laat het zo’n 10 minuten pruttelen. Snij de aubergine plakken in blokjes.
- Giet de pasta af en schep de pasta en de aubergines door de tomatensaus. Verdeel de pasta in kommen, breek de ricotta erboven en maak af met verse basilicum. Zo maak je ’t, een variant op de Pasta alla Norma.
Eet lekker met knapperige ciabatta.
Ook lekker: Gepofte aubergine met burrata, geroosterde tomaat, basilicum en amandelen.