Tagliatelle met parmaham en groene saus: snel en heerlijk Italiaans gerecht met doperwtensaus. De ham zorgt voor een zoutige twist, klaar in 15 minuten.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 5 minutenmin
Totale tijd 15 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 490
Ingrediënten
300grtagliatelle
2uien
1elolijfolie
400grdoperwtenvriezer
125mlgroentebouillon
100mlkookroom
300grparmaham
Optioneel
mozzarella
Instructies
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Pel en snipper de uien, fruit ze aan in een grote pan met hete olijfolie. Bak 300 gram van de doperwten gedurende 1 minuut mee.
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat zo'n 5 minuten pruttelen op laag vuur.
Zet het vuur uit, voeg de kookroom toe en pureer met een staafmixer tot een gladde saus.
Voeg de overgebleven erwten toe en breng de saus opnieuw aan de kook.
Breng de saus op smaak met flink wat peper en zout, en voeg eventueel wat extra vocht toe als de saus te dik is geworden.
Giet de tagliatelle af en meng deze door de saus. Serveer de pasta met parmaham.