Ga terug
+ servings
Tagliatelle met saus van doperwten

Pasta met parmaham

4.4 van 25 stemmen
Recept afdrukken
Tagliatelle met parmaham en groene saus: snel en heerlijk Italiaans gerecht met doperwtensaus. De ham zorgt voor een zoutige twist, klaar in 15 minuten.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen
calorieën 490

Ingrediënten

  • 300 gr tagliatelle
  • 2 uien
  • 1 el olijfolie
  • 400 gr doperwten vriezer
  • 125 ml groentebouillon
  • 100 ml kookroom
  • 300 gr parmaham

Optioneel

  • mozzarella

Instructies

  • Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Pel en snipper de uien, fruit ze aan in een grote pan met hete olijfolie. Bak 300 gram van de doperwten gedurende 1 minuut mee.
  • Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat zo'n 5 minuten pruttelen op laag vuur.
  • Zet het vuur uit, voeg de kookroom toe en pureer met een staafmixer tot een gladde saus.
  • Voeg de overgebleven erwten toe en breng de saus opnieuw aan de kook.
  • Breng de saus op smaak met flink wat peper en zout, en voeg eventueel wat extra vocht toe als de saus te dik is geworden.
  • Giet de tagliatelle af en meng deze door de saus. Serveer de pasta met parmaham.