Tagliatelle met parmaham en groene saus
Italiaanse ham- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 5 min
- Klaar in: 15 min
- Kcal: 490
Tagliatelle met parmaham en groene saus, ’n Italiaanse ham. Met een saus van doperwten maak je ’t in een kwartier klaar. Lekker toch?!
Tagliatelle met ham
Tagliatelle met ham, simpel maar ’n heerlijke pasta. Groene erwten heb je altijd wel in de vriezer liggen, de parmaham zorgt voor ’n zoutige smaak. Maak deze tagliatelle met Italiaanse ham en saus van groene erwtjes, op simpele wijze zelf.
Tagliatelle met ham recept
- Kook de tagliatelle volgens aanwijzingen op de verpakking. Snipper de uien fijn en fruit ze in een grote pan met de olijfolie. Bak ongeveer driekwart van de doperwten een minuutje mee met de ui. Voeg 125 ml water en het bouillontablet toe en breng het aan de kook. Laat het geheel ongeveer 5 minuten op laag vuur gaarkoken.
- Zet het vuur uit en roer de kookroom erdoor. Pureer het met de staafmixer tot een gladde saus. Voeg de overgebleven erwten toe en breng de saus weer aan de kook. Voeg naar smaak peper en zout toe.
- Giet de tagliatelle af en schep deze door de saus. Serveer de pasta met de plakjes Parmaham. Tagliatelle met ham recept maak je zó.
Ook lekker: Tagliatelle met groentesaus met knoflook en geitenkaas, ’n pasta gerecht vol vitaminen en zachte geitenkaas.
Geef een reactie