Tagliatelle met parmaham en doperwtensaus

Tagliatelle met parmaham en doperwtensaus

Tagliatelle met parmaham en groene saus is een heerlijke Italiaanse pasta die je in een kwartier kunt bereiden met een snelle doperwtensaus. Liever vegetarisch? Vervang de parmaham simpel door een lekker stuk mozzarella.

Deze tagliatelle met ham is eenvoudig maar heerlijk. Groene erwten zijn een standaard item in je vriezer, terwijl de parmaham zorgt voor een zoutige twist. Probeer deze heerlijke tagliatelle met Italiaanse ham en een saus van groene erwten, snel en gemakkelijk zelf te maken.

Ook lekker: pasta met doperwtenpesto net even anders.

Tip: houd je van knapperige parmaham, verwarm de oven dan voor op 110 graden, leg de plakken ham op bakpapier en bak ze gedurende een uur. Laat de krokante ham vervolgens uitlekken op keukenpapier. Heb je minder tijd? Bak de ham dan 10 minuten op 180 graden.

Tagliatelle met saus van doperwten

Pasta met parmaham

4.4 van 25 stemmen
Recept afdrukken
Tagliatelle met parmaham en groene saus: snel en heerlijk Italiaans gerecht met doperwtensaus. De ham zorgt voor een zoutige twist, klaar in 15 minuten.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen
calorieën 490

Ingrediënten

  • 300 gr tagliatelle
  • 2 uien
  • 1 el olijfolie
  • 400 gr doperwten vriezer
  • 125 ml groentebouillon
  • 100 ml kookroom
  • 300 gr parmaham

Optioneel

  • mozzarella

Instructies

  • Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Pel en snipper de uien, fruit ze aan in een grote pan met hete olijfolie. Bak 300 gram van de doperwten gedurende 1 minuut mee.
  • Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat zo'n 5 minuten pruttelen op laag vuur.
  • Zet het vuur uit, voeg de kookroom toe en pureer met een staafmixer tot een gladde saus.
  • Voeg de overgebleven erwten toe en breng de saus opnieuw aan de kook.
  • Breng de saus op smaak met flink wat peper en zout, en voeg eventueel wat extra vocht toe als de saus te dik is geworden.
  • Giet de tagliatelle af en meng deze door de saus. Serveer de pasta met parmaham.

Ook lekker: tagliatelle met groentesaus knoflook en geitenkaas.

Tagliatelle met doperwtensaus

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Pastabijbel kookboek juni 2024
De Smaak van Italie mei 2024