Tagliatelle met parmaham en groene saus

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 15m
  • Klaar in: 15m

Maak tagliatelle eens op een andere manier, namelijk met doperwtensaus en heerlijke Parmaham! Naast het feit dat het een origineel recept is, maak je dit gerecht in maar 15 minuten klaar! Super snel, eenvoudig en lekker dus. Kijk voor meer heerlijke gerechten met tagliatelle bij onze tagliatelle recepten.

IMG_0669

Ingrediënten

  • 300 gram tagliatelle
  • 2 uien
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 400 gram diepvries doperwten
  • 1 groentebouillontablet
  • 100 ml kookroom
  • 300 gram Parmaham
  • Zout
  • Peper

Bereidingswijze

Stap1

Kook de tagliatelle volgens aanwijzingen op de verpakking. Snipper de uien fijn en fruit ze in een grote pan met de olijfolie. Bak ongeveer driekwart van de doperwten een minuutje mee met de ui. Voeg 125 ml water en het bouillontablet toe en breng het aan de kook. Laat het geheel ongeveer 5 minuten op laag vuur gaarkoken.

Stap2

Zet het vuur uit en roer de kookroom erdoor. Pureer het met de staafmixer tot een gladde saus. Voeg de overgebleven erwten toe en breng de saus weer aan de kook. Voeg naar smaak een snufje peper en zout toe.

Stap3

Giet de tagliatelle af en schep deze door de saus. Serveer de pasta met de (opgerolde) plakjes Parmaham.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

25

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab