Tagliatelle met parmaham en groene saus

Tagliatelle met parmaham en groene saus

Italiaanse ham
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 5 min
  • Klaar in: 15 min
  • Kcal: 490

Tagliatelle met parmaham en groene saus, ’n Italiaanse ham. Met een saus van doperwten maak je ’t in een kwartier klaar. Lekker toch?! Maak je liever een vega pasta, vervang de ham voor een lekker stuk mozzarella.

Tagliatelle met ham

Tagliatelle met ham, simpel maar ’n heerlijke pasta. Groene erwten heb je altijd wel in de vriezer liggen, de parmaham zorgt voor ’n zoutige smaak. Maak deze tagliatelle met Italiaanse ham en saus van groene erwtjes, op simpele wijze zelf.

Ingrediënten

  • 300 gr tagliatelle
  • 2 uien
  • 1 el olijfolie
  • 400 gr doperwten, vriezer
  • 125 ml groentebouillon
  • 100 ml kookroom
  • 300 gr Parmaham

Optioneel

  • mozzarella
Tagliatelle met doperwtensaus

Tagliatelle met saus van doperwten

  1. Kook de tagliatelle volgens aanwijzingen op de verpakking. Pel en snipper de uien, fruit aan in een grote pan met hete olijfolie. Bak 300 gram van de doperwten een minuut mee. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat zo’n 5 minuten op laag vuur pruttelen.
  2. Zet het vuur uit, schenk de kookroom erbij en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Voeg de overgebleven erwten toe en breng de saus weer aan de kook. Voeg flink wat peper en zout toe en eventueel wat vocht als de saus de dik is geworden.
  3. Giet de tagliatelle af en schep deze door de saus. Serveer de pasta met de Parmaham. Tagliatelle met saus van doperwten maak je zó.

Ook lekker: Tagliatelle met groentesaus met knoflook en geitenkaas, ’n pasta gerecht vol vitaminen en zachte geitenkaas.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 4.0. van 7 stemmen.
Please wait...

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Recente recepten en artikelen