Tagliatelle met parmaham en groene saus
Italiaanse ham- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 5 min
- Klaar in: 15 min
- Kcal: 490
Tagliatelle met parmaham en groene saus, ’n Italiaanse ham. Met een saus van doperwten maak je ’t in een kwartier klaar. Lekker toch?! Maak je liever een vega pasta, vervang de ham voor een lekker stuk mozzarella.
Tagliatelle met ham
Tagliatelle met ham, simpel maar ’n heerlijke pasta. Groene erwten heb je altijd wel in de vriezer liggen, de parmaham zorgt voor ’n zoutige smaak. Maak deze tagliatelle met Italiaanse ham en saus van groene erwtjes, op simpele wijze zelf.
Tagliatelle met saus van doperwten
- Kook de tagliatelle volgens aanwijzingen op de verpakking. Pel en snipper de uien, fruit aan in een grote pan met hete olijfolie. Bak 300 gram van de doperwten een minuut mee. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Laat zo’n 5 minuten op laag vuur pruttelen.
- Zet het vuur uit, schenk de kookroom erbij en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Voeg de overgebleven erwten toe en breng de saus weer aan de kook. Voeg flink wat peper en zout toe en eventueel wat vocht als de saus de dik is geworden.
- Giet de tagliatelle af en schep deze door de saus. Serveer de pasta met de Parmaham. Tagliatelle met saus van doperwten maak je zó.
Ook lekker: Tagliatelle met groentesaus met knoflook en geitenkaas, ’n pasta gerecht vol vitaminen en zachte geitenkaas.
Wat vind je van het recept?