Tagliatelle met parmaham en groene saus

Italiaanse ham
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 5 min
  • Klaar in: 15 min
Naar het recept

Maak tagliatelle eens op een andere manier, namelijk met doperwtensaus en heerlijke Parmaham! Naast het feit dat het een origineel recept is, maak je dit gerecht in maar 15 minuten klaar! Super snel, eenvoudig en lekker dus.

Saus van groene erwtjes

Ik vind groene erwten super lekker. Vooral in combinatie met pasta. Ik zorg dat ik altijd bevroren groene erwten in de vriezer heb liggen. Altijd handig! Maak deze lekkere pasta slierten met Italiaanse ham en saus van groene erwtjes, op simpele wijze zó zelf gemaakt.

Ingrediënten

  • 300 gr tagliatelle
  • 2 uien
  • 1 el olijfolie
  • 400 gr doperwten, vriezer
  • 1 groentebouillontablet
  • 100 ml kookroom
  • 300 gr Parmaham

Bereidingswijze

  1. 1Kook de tagliatelle volgens aanwijzingen op de verpakking. Snipper de uien fijn en fruit ze in een grote pan met de olijfolie. Bak ongeveer driekwart van de doperwten een minuutje mee met de ui. Voeg 125 ml water en het bouillontablet toe en breng het aan de kook. Laat het geheel ongeveer 5 minuten op laag vuur gaarkoken.
  2. 2Zet het vuur uit en roer de kookroom erdoor. Pureer het met de staafmixer tot een gladde saus. Voeg de overgebleven erwten toe en breng de saus weer aan de kook. Voeg naar smaak een snufje peper en zout toe.
  3. 3Giet de tagliatelle af en schep deze door de saus. Serveer de pasta met de plakjes Parmaham.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...