Tagliatelle met prei, mascarpone en parmezaan: een smeuïg pastagerecht met Italiaanse kaas. Deze pasta staat snel op tafel, eenvoudiger kan haast niet.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 20 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 445
Ingrediënten
300grtagliatelle
1klontjeboter
1elolijfolie
4preienmiddelgroot
1teentjeknoflook
200grmascarpone
4elparmezaanse kaas
Instructies
Snijd de prei in dunne ringen en pers de knoflook.
Verhit boter en olijfolie in een pan met dikke bodem, voeg prei en knoflook toe met een snufje zout, en laat langzaam garen onder deksel gedurende 5 tot 10 minuten. Roer af en toe.
Voeg mascarpone toe en laat op laag vuur smelten over de prei. Breng op smaak met versgemalen peper en eventueel zout naar smaak.
Kook ondertussen de pasta al dente en meng door de saus. Voeg indien nodig wat kookvocht van de pasta toe als de saus te dik is.
Garneer de pasta met prei royaal met parmezaanse kaas.