Tagliatelle met prei en mascarpone
Knoflook en parmezaan- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 20 min
- Kcal: 445
Tagliatelle met prei en mascarpone, knoflook en Parmezaan, ’n smeuïg pasta gerecht vol vitaminen en romige Italiaanse kaas, in no time klaar, ’n snel recept.
Pasta met prei
Pasta met prei krokant gebakken met knoflook in olijfolie en boter. Tagliatelle in een saus van romige mascarpone staat zo op tafel, makkelijker kan bijna niet.
Tagliatelle met prei
- Snij de prei in dunne ringen, pel en pers de knoflook. Doe de boter en olijfolie in een pan met dikke bodem en voeg de prei en knoflook toe samen met ’n snuf zout en laat zo’n 5 tot 10 minuten langzaam garen met de deksel op de pan. Roer af en toe om.
- Doe de mascarpone erbij en laat op laag vuur smelten over de prei. Proef en voeg naar smaak vers gemalen peper toe en eventueel nog zout.
- Kook intussen de pasta al dente en hussel om in de saus. Is de saus te dik voeg dan wat kookvocht van de pasta toe. Maak af met ’n royale hand Parmezaanse kaas. Tagliatelle met prei maak je zó.
Ook lekker: Tagliatelle met parmaham en groene saus parmaham en doperwten.
Meer pasta recepten