Deze pizza pepperoni is net zo snel klaar als een diepvries pizza. Lekker met veel kaas en Italiaanse kruiden.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans, Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 15 minutenmin
Porties 1pizza
calorieën 864
Ingrediënten
220grpizzadeeg
100grpassata
40grmozzarellageraspt
50grpepperoniof salami
1elolijfolie
1tlbasilicumgedroogd
1tloreganogedroogd
Instructies
Verwarm je oven voor op 230 graden met eventueel een pizzasteen.
Rol het pizzadeeg uit op een met bloem bestoven oppervlek tot zo'n 1/2 tot 1 centimeter dikte. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
Verdeel passata over de pizzabodem en bestrooi daarna met geraspte mozzarella. Beleg vervolgens de pizza met de plakjes pepperoni.
Maak de pepperoni pizza af met gedroogde basilicum en oregano en als laatst een paar flinke draaien zwarte peper voor extra pit.
Zet de pepperoni pizza in de oven en eventueel op de pizzasteen. Bak in 10 tot 15 minuten gaar, of tot de korst goudbruin is, en de kaas is gesmolten.
Laat de pizza kort afkoelen, zo'n 5 minuten. Snijd met een pizzasnijder en serveer de pepperoni pizza eventueel met hot honey of een sausje om in te dippen!