Picobello pizza pepperoni maken

Picobello pizza pepperoni maken

Voor een lekkere pizza hoef je niet naar een pizzeria te gaan, en hiervoor heb je ook geen Pizzaiolo of pizzaoven voor nodig. Want je kunt zelf binnen 15 minuten een heerlijke pepperoni pizza op tafel zetten. Dat is bijna net zo snel als een diepvriespizza, maar veel lekkerder van smaak. We gebruiken hiervoor kant-en-klaar pizzadeeg. Maar je kunt ook aan de slag met zelfgemaakt pizzadeeg. Dat kost meer tijd, maar is wel vele malen lekkerder.

Een pepperoni pizza is ongelooflijk simpel. Pizzadeeg, tomatensaus, geraspte mozzarella en pepperoni. We maken de pizza af met een combinatie van oregano en basilicum, en dan gaat 'ie de oven in. Zelf vinden we het lekker om de pizza de serveren met hot honey. Deze pittige honing druppelen we eroverheen. Het zoete werk onverwachts goed met de pittige worst.

Bekijk hier al onze pizza recepten.

Pizza met pepperoni

Pepperoni pizza

5 van 1 stem
Recept afdrukken
Deze pizza pepperoni is net zo snel klaar als een diepvries pizza. Lekker met veel kaas en Italiaanse kruiden.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans, Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 1 pizza
calorieën 864

Ingrediënten

  • 220 gr pizzadeeg
  • 100 gr passata
  • 40 gr mozzarella geraspt
  • 50 gr pepperoni of salami
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl basilicum gedroogd
  • 1 tl oregano gedroogd

Instructies

  • Verwarm je oven voor op 230 graden met eventueel een pizzasteen.
  • Rol het pizzadeeg uit op een met bloem bestoven oppervlek tot zo'n 1/2 tot 1 centimeter dikte. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Verdeel passata over de pizzabodem en bestrooi daarna met geraspte mozzarella. Beleg vervolgens de pizza met de plakjes pepperoni.
  • Maak de pepperoni pizza af met gedroogde basilicum en oregano en als laatst een paar flinke draaien zwarte peper voor extra pit.
  • Zet de pepperoni pizza in de oven en eventueel op de pizzasteen.  Bak in 10 tot 15 minuten gaar, of tot de korst goudbruin is, en de kaas is gesmolten. 
  • Laat de pizza kort afkoelen, zo'n 5 minuten. Snijd met een pizzasnijder en serveer de pepperoni pizza eventueel met hot honey of een sausje om in te dippen!

Wil je lekker deeg, maar geen zin om zelf het deeg te maken? Ga dan eens langs Novitalia in Amsterdam, of ga langs bij je lokale Italiaanse traituer. Want daar kun je in het vriesvak pizzadeeg vinden! Superhandig, en onwijs lekker.

Je kunt ook tomaten uit blik zeven en mengen met de kruiden, een scheut olijfolie, peper en zout. Zo heb je een snelle tomatensaus.

Een keer iets anders: pizza margherita lekker klassiek!

Pepperoni pizza
Pizza pepperoni

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024