Maak zelf eenvoudige nasi goreng met ei en ketjap asin! Dit recept met tempeh is voedzaam en overheerlijk. Zelf nasi maken is hartstikke leuk.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatische recepten, Indonesische recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 15 minutenmin
Totale tijd 25 minutenmin
Porties 6personen
calorieën 318
Ingrediënten
400grbasmati rijstvolkoren
250grtempeh ketjap tempeh (2x180gr) (tempé)
1rode ui
2teentjesknoflook
2cmgemberwortel
2rode pepers
2elsesamolie
3elrijstwijn
2elketjap asin
6lente-ui
6eieren
zonnebloemolie
Instructies
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
Klop de eieren los en breng op smaak met versgemalen peper. Bak in een scheutje zonnebloemolie tot roerei. Haal de pan van het vuur, maak de eieren rul en zet even opzij.
Snijd de tempeh in blokjes (of koop in blokjes) en bak deze bruin in de zonnebloemolie in een wok.
Pel en snijd de rode ui in ringen, schil en pers de knoflook en hak de gember fijn.
Snijd de peper in dunne ringen en bak deze kort mee met de knoflook, gember en ui in de wok met de tempeh.
Voeg de sesamolie, rijstwijn en ketjap toe.
Snijd de lente-ui in dunne ringen en schep deze samen met de gekookte rijst in delen door het tempeh mengsel.
Bak nog even mee zodat de rijst ook lekker gebakken is en voeg tot slot het roerei toe.
Schep deze eenvoudige nasi goreng in kommen en serveer.