Maak zelf deze eenvoudige Mexicaanse quinoasalade met zoete aardappel, maïs en avocado. Voedzaam en fris met paprika, bonen en rode ui.
Gang lunch
Keuken Mexicaans
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 25 minutenmin
Totale tijd 35 minutenmin
Porties 2personen
calorieën 456
Ingrediënten
80grquinoa
1zoete aardappel
3elolijfolie
½rode paprika in blokjes
200grchili bonenblikje
120grmaïskorrels
½rode ui gesnipperd
2elkoriandervers
1avocado in blokjes
1limoenhet sap
1tlchilipoeder
½tlcayennepeper
snuf komijn
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking en laat afkoelen.
Schil de zoete aardappel en snijd deze in kleine blokjes. Meng met 1 eetlepel olijfolie en breng op smaak met versgemalen peper en zout.
Verdeel over een bakplaat en rooster in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten. Laat de geroosterde zoete aardappelblokjes afkoelen.
Meng 2 eetlepels olijfolie met limoensap, chilipoeder, cayennepeper, komijn en versgemalen peper en zout naar smaak voor de dressing. Meng goed, proef en pas eventueel de smaak aan.
Meng de gekookte quinoa met de geroosterde zoete aardappel, maïs, paprika en afgespoelde en uitgelekte chilibonen.
Voeg de rode ui, gehakte koriander, avocado en de dressing toe aan de Mexicaanse quinoa salade.