Ga terug
+ servings
Mexicaanse quinoa salade recept

Mexicaanse quinoa

3.6 van 9 stemmen
Recept afdrukken
Maak zelf deze eenvoudige Mexicaanse quinoasalade met zoete aardappel, maïs en avocado. Voedzaam en fris met paprika, bonen en rode ui.
Gang lunch
Keuken Mexicaans
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 2 personen
calorieën 456

Ingrediënten

  • 80 gr quinoa
  • 1 zoete aardappel
  • 3 el olijfolie
  • ½ rode paprika in blokjes
  • 200 gr chili bonen blikje
  • 120 gr maïskorrels
  • ½ rode ui gesnipperd
  • 2 el koriander vers
  • 1 avocado in blokjes
  • 1 limoen het sap
  • 1 tl chilipoeder
  • ½ tl cayennepeper
  • snuf komijn

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking en laat afkoelen.
  • Schil de zoete aardappel en snijd deze in kleine blokjes. Meng met 1 eetlepel olijfolie en breng op smaak met versgemalen peper en zout.
  • Verdeel over een bakplaat en rooster in de voorverwarmde oven gedurende 20 minuten. Laat de geroosterde zoete aardappelblokjes afkoelen.
  • Meng 2 eetlepels olijfolie met limoensap, chilipoeder, cayennepeper, komijn en versgemalen peper en zout naar smaak voor de dressing. Meng goed, proef en pas eventueel de smaak aan.
  • Meng de gekookte quinoa met de geroosterde zoete aardappel, maïs, paprika en afgespoelde en uitgelekte chilibonen.
  • Voeg de rode ui, gehakte koriander, avocado en de dressing toe aan de Mexicaanse quinoa salade.