Ga terug
+ servings
Bloemkoolcurry met rijst simpel recept

Bloemkoolcurry

4.2 van 12 stemmen
Recept afdrukken
Bereid deze snelle bloemkool curry met garam masala en serveer het met rijst. Dit eenvoudige Indiaase recept vraagt slechts om een handvol ingrediënten.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
calorieën 460

Ingrediënten

  • 300 gr rijst
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl gemberrasp
  • 1 el olijfolie
  • 1 bloemkool in roosjes
  • 2 el garam masala
  • snuf kurkuma
  • 400 gr tomatenblokjes blik
  • 150 ml bouillon
  • 250 ml room

Instructies

  • Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit een scheut olijfolie in een wok en fruit de ui, knoflook en gember kort samen.
  • Voeg vervolgens de bloemkoolroosjes toe, samen met de garam masala en kurkuma. Bak alles kort mee op middelhoog vuur.
  • Voeg daarna de tomatenblokjes toe, samen met de bouillon en room. Roer goed door en laat het geheel op laag vuur 15 minuten (of tot de bloemkool gaar is) zachtjes pruttelen met het deksel op de wok.
  • Kook ondertussen de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Proef de curry en voeg naar smaak peper, zout en eventueel wat limoensap toe. Serveer de bloemkoolcurry samen met de gekookte rijst.