Bereid deze snelle bloemkool curry met garam masala en serveer het met rijst. Dit eenvoudige Indiaase recept vraagt slechts om een handvol ingrediënten.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 20 minutenmin
Totale tijd 30 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 460
Ingrediënten
300grrijst
1rode ui
1teentjeknoflook
1tlgemberrasp
1elolijfolie
1bloemkoolin roosjes
2elgaram masala
snuf kurkuma
400grtomatenblokjes blik
150mlbouillon
250mlroom
Instructies
Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit een scheut olijfolie in een wok en fruit de ui, knoflook en gember kort samen.
Voeg vervolgens de bloemkoolroosjes toe, samen met de garam masala en kurkuma. Bak alles kort mee op middelhoog vuur.
Voeg daarna de tomatenblokjes toe, samen met de bouillon en room. Roer goed door en laat het geheel op laag vuur 15 minuten (of tot de bloemkool gaar is) zachtjes pruttelen met het deksel op de wok.
Kook ondertussen de rijst volgens de instructies op de verpakking.
Proef de curry en voeg naar smaak peper, zout en eventueel wat limoensap toe. Serveer de bloemkoolcurry samen met de gekookte rijst.