Bloemkoolcurry met rijst

Bloemkoolcurry met rijst

En garam masala
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 30 min
  • Kcal: 460

Bloemkoolcurry met rijst en garam masala, ’n makkelijke snelle curry die snel op tafel staat. Indiase bloemkool masala recept.

Indiaas bloemkool recept

Indiaas bloemkool recept met maar een aantal ingrediënten. Maak lekker af met een schep dikke yoghurt, verse koriander wat naan of pita’s.

Deze vegetarische bloemkool curry is romig en kruidig. Hoe langer je deze curry van te voren maakt, hoe lekkerder de curry zal smaken.

Ingrediënten

  • 300 gr rijst
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl gemberrasp
  • 1 el olijfolie
  • 1 bloemkool
  • 2 el garam masala
  • snuf kurkuma
  • 400 gr tomatenblokjes blik
  • 150 ml bouillon
  • 250 ml room
Bloemkoolcurry rijst

Bloemkoolcurry maken

  1. Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit een scheut olijfolie in een wok en fruit de ui en knoflook kort samen met de gember. Snij de bloemkool in kleine roosjes en voeg toe aan ’t ui-knoflook mengsel met de garam masala en kurkuma. Bak kort mee op middelhoog vuur.
  2. Voeg de tomatenblokjes toe samen met de bouillon en de room. Roer door en laat op laag vuur 15 minuten met een deksel op de wok zachtjes koken.
  3. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Proef de curry en voeg naar smaak peper en zout toe en eventueel wat limoensap. Schep op samen met de curry. Bloemkoolcurry maken doe je zó.

Eet lekker met ’n pita, limoen en eventueel een dot yoghurt.

Ook lekker: Pilaf met curry peultjes en tonijn.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...