Bloemkoolcurry met rijst
En garam masala- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 20 min
- Klaar in: 30 min
- Kcal: 460
Bloemkoolcurry met rijst en garam masala, ’n makkelijke snelle curry die snel op tafel staat. Indiase bloemkool masala recept.
Indiaas bloemkool recept
Indiaas bloemkool recept met maar een aantal ingrediënten. Maak lekker af met een schep dikke yoghurt, verse koriander wat naan of pita’s.
Deze vegetarische bloemkool curry is romig en kruidig. Hoe langer je deze curry van te voren maakt, hoe lekkerder de curry zal smaken.
Inspiratie: Tandoori wat? Ontdek de Indiase tandoori ook wel tannour genoemd.
Bloemkoolcurry maken
- Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit een scheut olijfolie in een wok en fruit de ui en knoflook kort samen met de gember. Snij de bloemkool in kleine roosjes en voeg toe aan ’t ui-knoflook mengsel met de garam masala en kurkuma. Bak kort mee op middelhoog vuur.
- Voeg de tomatenblokjes toe samen met de bouillon en de room. Roer door en laat op laag vuur 15 minuten met een deksel op de wok zachtjes koken.
- Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Proef de curry en voeg naar smaak peper en zout toe en eventueel wat limoensap. Schep op samen met de curry. Bloemkoolcurry maken doe je zó.
Eet lekker met ’n pita, limoen en eventueel een dot yoghurt.
Ook lekker: Pilaf met curry peultjes en tonijn. Of maak ’n kip madras recept ’n favoriet kip gerecht uit India eenvoudig om zelf te maken met malse kip en frisse appel.