Simpele bloemkoolcurry met garam masala
Voor deze bloemkoolcurry met garam masala en rijst heb je maar weinig nodig, een eenvoudig en snel gerecht dat in een zucht op tafel staat. Dit recept voor Indiase bloemkool masala is verrukkelijk en heeft dus echt maar een handvol ingrediënten nodig. Serveer de curry met een schep dikke yoghurt, verse koriander en wat naan- of pitabroodjes.
Deze vegetarische bloemkool curry is romig en vol van smaak. Laat de curry indien mogelijk een tijdje rusten voordat je hem serveert; hoe langer hij staat, hoe intenser de smaken worden.
Ook lekker: rode curry met kip, knoflook en kokos. Deze curry valt echt onder de categorie eenvoudige gerechten.
Tip: kook de bloemkool voor, voor een nog snellere bereidingstijd.
Ingrediënten
- 300 gr rijst
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 1 tl gemberrasp
- 1 el olijfolie
- 1 bloemkool in roosjes
- 2 el garam masala
- snuf kurkuma
- 400 gr tomatenblokjes blik
- 150 ml bouillon
- 250 ml room
Instructies
- Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit een scheut olijfolie in een wok en fruit de ui, knoflook en gember kort samen.
- Voeg vervolgens de bloemkoolroosjes toe, samen met de garam masala en kurkuma. Bak alles kort mee op middelhoog vuur.
- Voeg daarna de tomatenblokjes toe, samen met de bouillon en room. Roer goed door en laat het geheel op laag vuur 15 minuten (of tot de bloemkool gaar is) zachtjes pruttelen met het deksel op de wok.
- Kook ondertussen de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Proef de curry en voeg naar smaak peper, zout en eventueel wat limoensap toe. Serveer de bloemkoolcurry samen met de gekookte rijst.
Geniet van de bloemkoolcurry met rijst, eventueel met een pita, een partje limoen en een lepel yoghurt.
Ook lekker: pilaf met curry peultjes en tonijn. Of maak een kip madras recept een favoriet kip gerecht uit India eenvoudig om zelf te maken met malse kip en frisse appel.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?