Ga terug
+ servings
Pad thai met cashewnoten recept

Pad Thai

4.3 van 20 stemmen
Recept afdrukken
Ontdek het genot van Pad Thai: een smaakvolle Thaise klassieker met cashewnoten, lente-ui en ei. Snel, eenvoudig en onweerstaanbaar lekker!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Thaise
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
calorieën 490

Ingrediënten

  • 1 el kokosolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 280 gr kipfilet
  • 2 eieren
  • 2 el vissaus
  • 300 gr rijstnoedels
  • 50 gr cashewnoten
  • 125 gr taugé
  • 1 bosje lente-ui
  • 2 tl suiker

Instructies

  • Pel en hak de knoflook, en snijd de lente-ui in dunne ringetjes. Snijd de kipfilet in blokjes en breng op smaak met zout en peper.
  • Verhit kokosolie in een wok en voeg de knoflook en kip toe. Bak tot de kip bijna gaar is.
  • Maak de noedels in een paar minuten gaar volgens aanwijzingen op de verpakking.
  • Maak de noedels in een paar minuten gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Voeg de lente-ui en taugé toe aan de wok, samen met de vissaus en suiker, wanneer de kip bijna gaar is.
  • Breek de eieren boven de wok en roer tot het ei gestold is.
  • Voeg de gekookte noedels toe aan het kipmengsel, schep om en voeg ten slotte de cashewnoten toe.
  • Schep het gerecht in kommen en geniet van je kommetje Pad Thai.