Recept afdrukken
Ontdek het genot van Pad Thai: een smaakvolle Thaise klassieker met cashewnoten, lente-ui en ei. Snel, eenvoudig en onweerstaanbaar lekker!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Thaise
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 10 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Porties 4 personen
calorieën 490
- 1 el kokosolie
- 3 teentjes knoflook
- 280 gr kipfilet
- 2 eieren
- 2 el vissaus
- 300 gr rijstnoedels
- 50 gr cashewnoten
- 125 gr taugé
- 1 bosje lente-ui
- 2 tl suiker
Pel en hak de knoflook, en snijd de lente-ui in dunne ringetjes. Snijd de kipfilet in blokjes en breng op smaak met zout en peper.
Verhit kokosolie in een wok en voeg de knoflook en kip toe. Bak tot de kip bijna gaar is.
Maak de noedels in een paar minuten gaar volgens aanwijzingen op de verpakking.
Maak de noedels in een paar minuten gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voeg de lente-ui en taugé toe aan de wok, samen met de vissaus en suiker, wanneer de kip bijna gaar is.
Breek de eieren boven de wok en roer tot het ei gestold is.
Voeg de gekookte noedels toe aan het kipmengsel, schep om en voeg ten slotte de cashewnoten toe.
Schep het gerecht in kommen en geniet van je kommetje Pad Thai.