Pad Thai met cashewnoten

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 10m
  • Klaar in: 20m

Het beroemde Thaise gerecht, maar dan met cashewnoten in plaats van pinda’s! Super snel klaar en super lekker! Ideaal voor alle Azië liefhebbers.

Tip: Lekker met wat kroepoek.

Benieuwd naar meer Aziatische gerechten? Kijk dan eens bij onze Aziatische recepten.

IMG_2371

Ingrediënten

  • 1 eetlepel kokosolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 kipfilet
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels vissaus
  • 2 theelepels suiker
  • 300 gram rijstnoedels (miehoen)
  • 2 handjes cashewnoten
  • 125 gram taugé
  • 1 bosje lente-uitjes

Bereidingswijze

Stap1

Snipper de knoflookteentjes en snij de lente-uitjes in dunne ringetjes. Snij de kipfilet in blokjes. Verhit kokosolie in een wok. Voeg de knoflook en de kip toe en schep goed om. Laat ondertussen de noedels in warm water een paar minuutjes weken. Als de kip gaar is, voeg dan de vissaus en suiker toe. Breek de eieren boven de wok en schep om tot het ei gestold is.

Stap2

Voeg een flinke scheut water toe aan de wok en voeg de noedels toe. Schep het geheel om tot de noedels gaar en zacht zijn. Voeg eventueel wat extra water toe als al het vocht is opgelost en de noedels nog niet helemaal gaar zijn. Voeg de cashewnoten en lente-uitjes toe en schep nog een halve minuut door. Verdeel het gerecht over 4 borden en eet smakelijk!

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

59

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab