Pad Thai recept: een smaakvolle Thaise klassieker
Geniet van een heerlijke Pad Thai, een iconisch Thais gerecht met cashewnoten, lente-ui en ei. Deze smaakvolle en snelle maaltijd is perfect voor een drukke doordeweekse dag.
Dit Pad Thai recept combineert sappige stukjes kip met rijstnoedels, allemaal geserveerd in een kom. Maar je kunt gemakkelijk variëren door de kip te vervangen door garnalen, of voor een vegetarische optie, gemarineerde tempeh te gebruiken.
Meer: Thaise recepten om thuis te maken.
Wees niet zuinig en schep deze verrukkelijke Pad Thai royaal op - een explosie van Thaise smaken en texturen die je keer op keer wilt maken.
Ingrediënten
- 1 el kokosolie
- 3 teentjes knoflook
- 280 gr kipfilet
- 2 eieren
- 2 el vissaus
- 300 gr rijstnoedels
- 50 gr cashewnoten
- 125 gr taugé
- 1 bosje lente-ui
- 2 tl suiker
Instructies
- Pel en hak de knoflook, en snijd de lente-ui in dunne ringetjes. Snijd de kipfilet in blokjes en breng op smaak met zout en peper.
- Verhit kokosolie in een wok en voeg de knoflook en kip toe. Bak tot de kip bijna gaar is.
- Maak de noedels in een paar minuten gaar volgens aanwijzingen op de verpakking.
- Voeg de lente-ui en taugé toe aan de wok, samen met de vissaus en suiker, wanneer de kip bijna gaar is.
- Breek de eieren boven de wok en roer tot het ei gestold is.
- Voeg de gekookte noedels toe aan het kipmengsel, schep om en voeg ten slotte de cashewnoten toe.
- Schep het gerecht in kommen en geniet van je kommetje Pad Thai.
Zelf Pad Thai maken? Dat doe je dus zo!
Ook lekker: noedels met Oosterse groenten - een heerlijk en eenvoudig Aziatisch wokgerecht dat in no time klaar is.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?