Pad thai met cashewnoten

Thaise hap
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 20 min
Naar het recept

Het beroemde Thaise gerecht, maar dan met cashewnoten in plaats van pinda’s! Super snel klaar en super lekker! Ideaal voor alle Azië liefhebbers.

Thaise hap

Bordje gebakken noedels met ei, lente ui en kip!

Ingrediënten

  • 1 el kokosolie
  • 3 teen knoflook
  • 1 kipfilet
  • 2 eieren
  • 2 el vissaus
  • 300 gr rijstnoedels
  • 2 handjes cashewnoten
  • 125 gr gram taugé
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 2 tl suiker

Bereidingswijze

  1. 1Snipper de knoflookteentjes en snij de lente-uitjes in dunne ringetjes. Snij de kipfilet in blokjes. Verhit kokosolie in een wok. Voeg de knoflook en de kip toe en schep goed om. Laat ondertussen de noedels in warm water een paar minuutjes weken. Als de kip gaar is, voeg dan de vissaus en suiker toe. Breek de eieren boven de wok en schep om tot het ei gestold is.
  2. 2Voeg een flinke scheut water toe aan de wok en voeg de noedels toe. Schep het geheel om tot de noedels gaar en zacht zijn. Voeg eventueel wat extra water toe als al het vocht is opgelost en de noedels nog niet helemaal gaar zijn. Voeg de cashewnoten en lente-uitjes toe en schep nog een halve minuut door. Verdeel het gerecht over de borden en eet smakelijk!
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...