Recept afdrukken
Proef de perfecte balans tussen hartige kip, zoete perzik en knapperige cashewnoten in dit eenvoudige kip pilav recept met kaneel en ketjap.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Midden oosten
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Porties 4 personen
calorieën 670
- 300 gr rijst
- 3 perziken
- 300 gr kipfilet
- 350 gr witte kool
- 1 ui
- 1 tl paprikapoeder
- ½ tl kaneel
- olijfolie
- 4 el ketjap
- 35 gr tomatenpuree
- 100 gr cashewnoten
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
Schil de perziken en snijd ze in partjes.
Snijd de kipfilet in stukjes en bak deze in een hete wok met een scheut olijfolie.
Snijd de witte kool flinterdun en de ui in ringen.
Voeg ze toe aan de wok en bak ze samen met de paprikapoeder, kaneel en tomatenpuree.
Voeg de ketjap toe aan de wok en roer goed door.
Voeg vervolgens de perziken en 200 ml water toe aan de wok en laat het geheel even pruttelen.
Schep het kip pilav gerecht in kommen en garneer het met cashewnoten.