Kip, rijst en komkommer in oestersaus, knoflook en prei. Een Aziatische wok gerecht dat gezond is en simpel te bereiden is.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatisch
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 20 minutenmin
Totale tijd 25 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 520
Ingrediënten
400grkipfilet
2teentjesknoflook
300grrijst
500grprei
1komkommer
150mloestersaus
2elolijfolie
Instructies
Breng in een pan water aan de kook met 1 gepelde teen knoflook en een snuf zout. Kook de kipfilet gedurende een kwartier tot hij gaar is.
Haal de kip uit de pan en trek hem met behulp van twee vorken uit elkaar tot kleine stukjes.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de prei in ringen en hak de knoflook fijn. Snijd de komkommer in halve plakken.
Verhit een wok op hoog vuur met olijfolie en bak de knoflook en prei kort tot ze lichtbruin zijn. Voeg de oestersaus toe aan de wok samen met de komkommer.
Laat de saus zachtjes sudderen tot de komkommer zacht is en de smaken zijn vermengd. Bak de kip nog kort in de wok voor een krokant en goudbruin laagje.
Serveer de rijst met oestersaus (kip- en komkommersaus) in kommen.