Ga terug
+ servings
Stoofpannetje met kip recept

Stoofpotje kip

4.1 van 29 stemmen
Recept afdrukken
Geniet van een snel, simpel en heerlijk stoofpotje met kip, wortel en peterselie. Perfect comfortfood voor elk moment van de dag!
Gang Hoofdgerecht
Keuken franse recepten
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen
calorieën 361

Ingrediënten

  • 30 gr boter
  • 2 sjalotten
  • 125 gr spekjes
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 300 gr kipfilet
  • 6 wortels groot
  • 1 el bloem
  • 200 ml kippenbouillon
  • 100 ml droge witte wijn
  • 125 ml crème fraîche
  • 15 gr platte peterselie

Instructies

  • Verhit 10 gram boter in een braadpan op middelhoog vuur. Snipper de sjalotjes fijn en bak ze samen met de spekjes gedurende een paar minuten in de braadpan, tot ze zacht en lichtbruin zijn.
  • Halveer de kastanjechampignons, voeg ze toe aan de pan en bak ze gedurende 5 minuten, tot ze goudbruin zijn.
  • Snijd de kipfilet in grove stukken. Schil de wortels en snijd ze in stukken.
  • Voeg de kip en de wortels toe aan de pan met 10 gram boter en bak ze gedurende 3 minuten mee.
  • Smelt in een aparte pan 10 gram boter. Voeg de bloem toe en bak kort mee. Voeg al roerend de hete bouillon, crème fraîche en witte wijn toe. Breng het geheel aan de kook. Giet de saus vanuit de aparte pan in de braadpan bij de kip.
  • Plaats de deksel schuin op de pan en laat de kipstoof gedurende een kwartier zachtjes sudderen, tot de kip gaar is.
  • Hak de platte peterselie fijn en meng het door het stoofgerecht. Serveer het stoofpotje kip direct.