Ga terug
+ servings
Turkse pizza

Turkse pizza

4.2 van 6 stemmen
Recept afdrukken
Maak zelf Turkse pizza (lahmacun) met gehakt en aubergine - een heerlijke Turkse specialiteit. Vers en eenvoudig te bereiden!
Gang Hoofdgerecht, lunch
Keuken Turkse
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
calorieën 460

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 4 el olijfolie
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 tomaten
  • 400 gr rundergehakt
  • 1 rode peper
  • 8 wraps
  • 70 gr tomatenpuree
  • 4 el volle yoghurt
  • 2 el mayonaise

Voor erbij

  • 1 aubergine in blokjes
  • 1 rode paprika in blokjes

Instructies

  • Snipper de ui fijn. Verhit 1 eetlepel olie in een hete koekenpan en fruit de gesnipperde ui samen met 2 geperste teentjes knoflook.
  • Ontvel de tomaten, snijd ze doormidden en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees vervolgens in blokjes en doe ze in een kom.
  • Voeg het gehakt, de gesnipperde ui, de geperste knoflook, de gesnipperde rode peper en een snufje zout toe. Laat het mengsel afkoelen en zet het tot gebruik in de koelkast.
  • Verhit de rest van de olie in de koekenpan en bak hierin de in blokjes gesneden aubergine en paprika gedurende ongeveer 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Schep het gebakken mengsel in een kom en laat het afkoelen.
  • Meng de yoghurt, mayonaise, een eetlepel water en het overgebleven teentje knoflook door elkaar. Breng op smaak met peper en zout en zet het mengsel in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor tot 200 graden.
  • Verwarm het gebakken auberginemengsel in een pan.
  • Bestrijk iedere wrap dun met tomatenpuree en verdeel vervolgens het gehaktmengsel erover. Bak de wraps gedurende 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Serveer de Turkse pizza's, het auberginemengsel en de knoflooksaus apart, zodat iedereen zijn eigen Turkse pizza kan beleggen aan tafel.