Dit is jouw go-to recept voor een lichte, en vooral frisse koolsalade. Het ultieme bijgerecht tijdens de barbecue of picnic.
Gang Bijgerecht, Salade
Keuken Amerikaans
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 20 minutenmin
Porties 8personen
calorieën 64
Ingrediënten
50grmayonaise
50gryoghurt
25mlappelciderazijn
25mlcitroensap
2tlsuiker
peper en zout
1spitskooldungesneden
3wortelsjulienne
½rode uiin ringen
5grpeterseliefijngehakt
Instructies
Meng mayonaise, yoghurt, appel ciderazijn, citroensap en suiker samen met peper en zout in een grote kom.
Snijd de kool in dunne reepjes, en snijd de wortel julienne. Je kunt hiervoor ook een keukenmachine gebruiken. Snijd ook de rode ui in halve ringen, en hak de peterselie grof.
Voeg de kool, wortel, rode ui en peterselie toe aan de dressing van de koolsalade en schep het geheel goed om, zorg dat alle groente goed is bedekt met een laagje dressing.
Bestrooi met een snuf paprikapoeder en dek de salade af en zet in de koelkast, tot 'ie geserveerd kan worden.