Ga terug
+ servings
Koolsalade recept | coleslaw

Frisse koolsalade

5 van 1 stem
Recept afdrukken
Dit is jouw go-to recept voor een lichte, en vooral frisse koolsalade. Het ultieme bijgerecht tijdens de barbecue of picnic.
Gang Bijgerecht, Salade
Keuken Amerikaans
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 8 personen
calorieën 64

Ingrediënten

  • 50 gr mayonaise
  • 50 gr yoghurt
  • 25 ml appelciderazijn
  • 25 ml citroensap
  • 2 tl suiker
  • peper en zout
  • 1 spitskool dungesneden
  • 3 wortels julienne
  • ½ rode ui in ringen
  • 5 gr peterselie fijngehakt

Instructies

  • Meng mayonaise, yoghurt, appel ciderazijn, citroensap en suiker samen met peper en zout in een grote kom.
  • Snijd de kool in dunne reepjes, en snijd de wortel julienne. Je kunt hiervoor ook een keukenmachine gebruiken. Snijd ook de rode ui in halve ringen, en hak de peterselie grof.
  • Voeg de kool, wortel, rode ui en peterselie toe aan de dressing van de koolsalade en schep het geheel goed om, zorg dat alle groente goed is bedekt met een laagje dressing.
  • Bestrooi met een snuf paprikapoeder en dek de salade af en zet in de koelkast, tot 'ie geserveerd kan worden.