Frisse koolsalade voor bij de barbecue

Frisse koolsalade voor bij de barbecue

Een klassieker, die in ons vaste repertoire zit. Want niet alleen als bijgerecht bij de barbecue, maar ook doordeweeks serveren we deze frisse koolsalade. Er zijn een tal van manieren om deze salade te maken. In ons go-to recept gaat wortel, mayonaise, maar ook yoghurt. Hierdoor wordt de salade namelijk niet zo zwaar. Met een kneepje citroensap, maken we de salade lekker fris. Door de salade een uurtje te laten staan mengen de smaken zich goed, daarom maken we 'm graag van te voren. Dat maakt deze salade ook fantastisch als je moet koken voor een groot gezelschap, want een goede voorbereiding is het halve werk!

Uit gemak kiezen we uit 1 koolsoort, maar je kunt 'm zo gek maken als je zelf wil. Het fijne aan deze salade is dat met een vaste basis, je alle kanten kunt opgaan. Wel is het belangrijk dat je de kool niet gesneden koopt. Deze is namelijk vaak uitgedroogd, en ziet er ook niet zo aantrekkelijk uit. Het zelfde geldt voor de wortel, die we ook toevoegen aan de koolsalade. Dat doe je met een scherp mes, of met de keukenmachine. Want dat is lekker makkelijk.

Ook lekker: mais van de bbq maken in folie. Zo haal je het zomergevoel in huis.

 

Simpele koolsalade

Frisse koolsalade

5 van 1 stem
Recept afdrukken
Dit is jouw go-to recept voor een lichte, en vooral frisse koolsalade. Het ultieme bijgerecht tijdens de barbecue of picnic.
Gang Bijgerecht, Salade
Keuken Amerikaans
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 8 personen
calorieën 64

Ingrediënten

  • 50 gr mayonaise
  • 50 gr yoghurt
  • 25 ml appelciderazijn
  • 25 ml citroensap
  • 2 tl suiker
  • peper en zout
  • 1 spitskool dungesneden
  • 3 wortels julienne
  • ½ rode ui in ringen
  • 5 gr peterselie fijngehakt

Instructies

  • Meng mayonaise, yoghurt, appel ciderazijn, citroensap en suiker samen met peper en zout in een grote kom.
  • Snijd de kool in dunne reepjes, en snijd de wortel julienne. Je kunt hiervoor ook een keukenmachine gebruiken. Snijd ook de rode ui in halve ringen, en hak de peterselie grof.
  • Voeg de kool, wortel, rode ui en peterselie toe aan de dressing van de koolsalade en schep het geheel goed om, zorg dat alle groente goed is bedekt met een laagje dressing.
  • Bestrooi met een snuf paprikapoeder en dek de salade af en zet in de koelkast, tot 'ie geserveerd kan worden.

Wist je dat: de koolsalade is niet alleen lekker als bijgerecht, maar ook als topping op kip- en visburgers!

Ook lekker: burger van rode kool met feta.

Coleslaw recept

Maak ook eens: salade met tofu, een lekkere groentesalade.

Koolsalade recept

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Instagram actie Maak kans op het kookboek Holly hapy belly december
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie Najaarseditie 2024