Salade met quinoa, asperges, mozzarella, parmezaan en rucola. Een makkelijk recept voor een smaakvolle quinoasalade. Maak het nu!
Gang lunch
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 15 minutenmin
Totale tijd 25 minutenmin
Porties 2personen
calorieën 410
Ingrediënten
120grquinoa
60grpeultjes
4witte asperges
2handjesrucola
1bolmozzarella(buffel)
2elparmezaanse strooikaas (poeder)
10blaadjesbasiliumvers
Dressing
1limoen
2elolijfolie
peperversgemalen
1snuf zout
Instructies
Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking en laat afkoelen.
Schil de asperges en kook ze heel in 10 minuten gaar.
Voeg de peultjes de laatste 2 minuten toe en kook ze beetgaar. Laat beide afkoelen.
Maak de dressing door het sap en de rasp van een halve citroen te mengen met olijfolie, versgemalen peper en zout naar smaak.
Meng driekwart van de dressing met de quinoa en de rest met de blaadjes rucola.
Hak de rucola iets fijn, snijd de peultjes klein en meng ze met de quinoa. Schep de quinoasalade op borden.
Snijd de asperges in stukken en verdeel ze samen met plakjes mozzarella over de quinoa. Maak de quinoa met asperges af met parmezaan en basilicum. Serveer met een partje limoen.