Ga terug
+ servings
Quinoasalade met asperges recept

Quinoa met asperges

4.4 van 8 stemmen
Recept afdrukken
Salade met quinoa, asperges, mozzarella, parmezaan en rucola. Een makkelijk recept voor een smaakvolle quinoasalade. Maak het nu!
Gang lunch
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 2 personen
calorieën 410

Ingrediënten

  • 120 gr quinoa
  • 60 gr peultjes
  • 4 witte asperges
  • 2 handjes rucola
  • 1 bol mozzarella (buffel)
  • 2 el parmezaanse strooikaas (poeder)
  • 10 blaadjes basilium vers

Dressing

  • 1 limoen
  • 2 el olijfolie
  • peper versgemalen
  • 1 snuf zout

Instructies

  • Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking en laat afkoelen.
  • Schil de asperges en kook ze heel in 10 minuten gaar.
  • Voeg de peultjes de laatste 2 minuten toe en kook ze beetgaar. Laat beide afkoelen.
  • Maak de dressing door het sap en de rasp van een halve citroen te mengen met olijfolie, versgemalen peper en zout naar smaak.
  • Meng driekwart van de dressing met de quinoa en de rest met de blaadjes rucola.
  • Hak de rucola iets fijn, snijd de peultjes klein en meng ze met de quinoa. Schep de quinoasalade op borden.
  • Snijd de asperges in stukken en verdeel ze samen met plakjes mozzarella over de quinoa. Maak de quinoa met asperges af met parmezaan en basilicum. Serveer met een partje limoen.