Quinoasalade met (witte) asperges

Quinoasalade met (witte) asperges

Maak eenvoudig je eigen quinoasalade met asperges, mozzarella en rucola met dit verrukkelijke voorjaarsrecept. Deze gezonde en smaakvolle quinoasalade zit boordevol stukjes witte asperges, peultjes en parmezaan. Geen ei bij je asperges deze keer, maar wel lekker veel kaas!

Quinoa met witte asperges geeft je salade een heerlijk lentegevoel. Voeg een frisse dressing van limoen toe voor een extra lichte toets. Wil je het nog romiger maken? Kies dan voor buffelmozzarella. Een smaakvolle quinoasalade voor een heerlijke lente.

Als je geen witte asperges kunt vinden, zijn groene asperges ook een prima keuze. Ook erg lekker en het zorgt voor een leuke variatie.

Quinoasalade met asperges recept

Quinoa met asperges

4.4 van 8 stemmen
Recept afdrukken
Salade met quinoa, asperges, mozzarella, parmezaan en rucola. Een makkelijk recept voor een smaakvolle quinoasalade. Maak het nu!
Gang lunch
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 2 personen
calorieën 410

Ingrediënten

  • 120 gr quinoa
  • 60 gr peultjes
  • 4 witte asperges
  • 2 handjes rucola
  • 1 bol mozzarella (buffel)
  • 2 el parmezaanse strooikaas (poeder)
  • 10 blaadjes basilium vers

Dressing

  • 1 limoen
  • 2 el olijfolie
  • peper versgemalen
  • 1 snuf zout

Instructies

  • Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking en laat afkoelen.
  • Schil de asperges en kook ze heel in 10 minuten gaar.
  • Voeg de peultjes de laatste 2 minuten toe en kook ze beetgaar. Laat beide afkoelen.
  • Maak de dressing door het sap en de rasp van een halve citroen te mengen met olijfolie, versgemalen peper en zout naar smaak.
  • Meng driekwart van de dressing met de quinoa en de rest met de blaadjes rucola.
  • Hak de rucola iets fijn, snijd de peultjes klein en meng ze met de quinoa. Schep de quinoasalade op borden.
  • Snijd de asperges in stukken en verdeel ze samen met plakjes mozzarella over de quinoa. Maak de quinoa met asperges af met parmezaan en basilicum. Serveer met een partje limoen.

Eet met een lekker stuk brood en zelfgemaakte groene pesto.

Tip: gebruik feta kaas mocht je geen mozzarella in huis hebben. Vervang de peultjes voor avocado. Zo heb je snel 'n makkelijke en gezonde salade met asperges.

Ook lekker: caprese quinoasalade.

Quinoasalade met witte asperges

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024