Recept voor rode kool met appel, op smaak gebracht met laurier, kruidnagel en kaneel. Perfect als bijgerecht of als onderdeel van een ovenschotel.
Gang Bijgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 1 uuruur
Totale tijd 1 uuruur10 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 105
Ingrediënten
½rode kool(ongeveer 600 gr)
2zure appels
1kaneelstokje
2kruidnagels
2laurierblaadjes
60mlappelazijn
50gr(bruine) suiker
1snuf zout
Instructies
Snijd de rode kool fijn en doe het in een pan met water, samen met een snufje zout, kruidnagels, laurier, kaneel, suiker en azijn. Meng alles goed door en breng aan de kook.
Laat het mengsel 1 uur pruttelen, maar vergeet niet om af en toe om te scheppen.
Schil en rasp de appel en voeg de laatste 5 minuten toe. Laat het geheel kort meestoven en breng verder op smaak met versgemalen peper en zout. Voeg eventueel een klontje boter toe voor extra smaak.
Verwijder de laurierblaadjes en het kaneelstokje en proef het (bij)gerecht. Zo maak je dus zelf rode kool met appel.