Ga terug
+ servings
Rode kool met appeltjes in een pan

Rode kool maken

4.3 van 8 stemmen
Recept afdrukken
Recept voor rode kool met appel, op smaak gebracht met laurier, kruidnagel en kaneel. Perfect als bijgerecht of als onderdeel van een ovenschotel.
Gang Bijgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Porties 4 personen
calorieën 105

Ingrediënten

  • ½ rode kool (ongeveer 600 gr)
  • 2 zure appels
  • 1 kaneelstokje
  • 2 kruidnagels
  • 2 laurierblaadjes
  • 60 ml appelazijn
  • 50 gr (bruine) suiker
  • 1 snuf zout

Instructies

  • Snijd de rode kool fijn en doe het in een pan met water, samen met een snufje zout, kruidnagels, laurier, kaneel, suiker en azijn. Meng alles goed door en breng aan de kook.
  • Laat het mengsel 1 uur pruttelen, maar vergeet niet om af en toe om te scheppen.
  • Schil en rasp de appel en voeg de laatste 5 minuten toe. Laat het geheel kort meestoven en breng verder op smaak met versgemalen peper en zout. Voeg eventueel een klontje boter toe voor extra smaak.
  • Verwijder de laurierblaadjes en het kaneelstokje en proef het (bij)gerecht. Zo maak je dus zelf rode kool met appel.