Recept afdrukken
Geniet van snel en lekker: tagliatelle met kip en champignons in romige saus, met geroosterde pitjes en parmezaan. Maak deze pasta moeiteloos zelf.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 25 minuten min
Porties 4 personen
calorieën 684
- 320 gr tagliatelle
- 250 gr champignons
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 300 gr kipfilet reepjes
- 200 ml kookroom
- 160 gr zongedroogde tomaten
- 75 gr Parmezaanse kaas
- 50 gr geroosterde pitjes pompoen-, zonnebloem- of pijnboompitten
- olijfolie
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar een kopje kookvocht.
Pel en snijd de ui in ringen, en snijd de champignons in dunne plakjes.
Verhit een scheut olijfolie in een wok. Bak de kipreepjes bruin en gaar. Voeg knoflook toe en fruit kort met de ui.
Voeg champignons toe en bak 5 minuten.
Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Voeg ze toe aan het kip- en uimengsel.
Schenk de kookroom erbij en roer door. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de tagliatelle toe aan de saus en eventueel kookvocht (extra smeuïg). Voeg de helft van de kaas toe aan de saus.
Serveer de tagliatelle met kip op borden en garneer met de resterende parmezaanse kaas en pitjes.