Ga terug
+ servings
Pasta all'amatriciana recept

Pasta all'amatriciana

4.7 van 21 stemmen
Recept afdrukken
Een snel en eenvoudig recept voor All'amatriciana pasta, boordevol Italiaanse smaken. Maak de pasta compleet met pancetta, Grana Padano en verse tomaat.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
calorieën 558

Ingrediënten

  • 320 gr pasta
  • 500 gr passata di pomodoro
  • 200 gr pancetta of spekjes
  • 200 gr Grana Padano
  • 1 tomaat in blokjes
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 ui
  • 6 zwarte olijven in plakjes
  • basilicum vers
  • olijfolie

Instructies

  • Snipper de ui en snijd de pancetta in reepjes. Pel de tomaat, ontpit en snijd deze in blokjes.
  • Verhit een beetje olijfolie in een braadpan en fruit de ui.
  • Voeg de pancetta toe en bak tot deze kleurt. Voeg dan de geperste knoflookteen en tomatenblokjes toe en roer gedurende 1 minuut.
  • Voeg de passata di pomodoro toe en laat het geheel 15 minuten sudderen op laag vuur.
  • Kook ondertussen de pasta al dente volgens de verpakking.
  • Voeg een paar fijngesneden blaadjes basilicum en in plakjes gesneden olijven toe aan de saus.
  • Giet de pasta af (bewaar wat kookvocht) en voeg toe aan de saus. Maak de pasta all'amatriciana af door de Grana Padano over het gerecht te schaven.