Een snel en eenvoudig recept voor All'amatriciana pasta, boordevol Italiaanse smaken. Maak de pasta compleet met pancetta, Grana Padano en verse tomaat.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 20 minutenmin
Totale tijd 30 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 558
Ingrediënten
320grpasta
500grpassata di pomodoro
200grpancetta of spekjes
200grGrana Padano
1tomaatin blokjes
1teentjeknoflookgeperst
1ui
6zwarte olijvenin plakjes
basilicumvers
olijfolie
Instructies
Snipper de ui en snijd de pancetta in reepjes. Pel de tomaat, ontpit en snijd deze in blokjes.
Verhit een beetje olijfolie in een braadpan en fruit de ui.
Voeg de pancetta toe en bak tot deze kleurt. Voeg dan de geperste knoflookteen en tomatenblokjes toe en roer gedurende 1 minuut.
Voeg de passata di pomodoro toe en laat het geheel 15 minuten sudderen op laag vuur.
Kook ondertussen de pasta al dente volgens de verpakking.
Voeg een paar fijngesneden blaadjes basilicum en in plakjes gesneden olijven toe aan de saus.
Giet de pasta af (bewaar wat kookvocht) en voeg toe aan de saus. Maak de pasta all'amatriciana af door de Grana Padano over het gerecht te schaven.