Ga terug
+ servings
Traditionele pasta bolognese recept

Traditionele bolognese

4.3 van 20 stemmen
Recept afdrukken
Traditioneel recept voor pasta bolognese, ook bekend als ragù bolognese. kijk hoe je deze saus bereidt met macaroni, tagliatelle of ander pasta naar keuze.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 3 uur
Totale tijd 3 uur 20 minuten
Porties 4 personen
calorieën 580

Ingrediënten

  • 7 wortels
  • 2 uien
  • 7 stengels bleekselderij
  • olijfolie
  • 400 gr gehakt
  • 350 gr macaroni tagliatelle of een andere pasta
  • 400 gr gepelde tomaten
  • 70 gr tomatenpuree
  • 2 el appelstroop
  • parmezaanse kaas

Instructies

  • Snijd de wortels, uien en bleekselderij fijn.
  • Bak het gehakt rul in een grote pan met een scheutje olijfolie.
  • Voeg de gesneden groenten toe en bak ze 5 minuten mee.
  • Voeg de tomatenpuree, gepelde tomaten en appelstroop toe. Laat ongeveer 3 uur sudderen op laag vuur met de deksel op de pan.
  • Kook na 3 uur de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Meng de pasta door de traditionele bolognese saus en serveer. Strooi de Parmezaanse kaas erover.