Traditioneel recept voor pasta bolognese, ook bekend als ragù bolognese. kijk hoe je deze saus bereidt met macaroni, tagliatelle of ander pasta naar keuze.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 20 minutenmin
Bereidingstijd 3 uuruur
Totale tijd 3 uuruur20 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 580
Ingrediënten
7wortels
2uien
7stengels bleekselderij
olijfolie
400grgehakt
350grmacaronitagliatelle of een andere pasta
400grgepelde tomaten
70grtomatenpuree
2elappelstroop
parmezaanse kaas
Instructies
Snijd de wortels, uien en bleekselderij fijn.
Bak het gehakt rul in een grote pan met een scheutje olijfolie.
Voeg de gesneden groenten toe en bak ze 5 minuten mee.
Voeg de tomatenpuree, gepelde tomaten en appelstroop toe. Laat ongeveer 3 uur sudderen op laag vuur met de deksel op de pan.
Kook na 3 uur de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng de pasta door de traditionele bolognese saus en serveer. Strooi de Parmezaanse kaas erover.