Zo maak je traditionele macaroni bolognese
Niets verslaat de heerlijke smaak van traditionele pasta bolognese, ook bekend als ragù bolognese. Deze stevige saus zit boordevol smaak en is de favoriet van velen. Hoewel het bereiden niet moeilijk is, kost het wel wat tijd.
Ragù bolognese is een authentieke Italiaanse pastasaus uit Bologna. Het wordt geserveerd met tagliatelle of een andere lintvormige pasta, niet met spaghetti zoals vaak wordt gedacht. Maar met macaroni, macaroni bolognese is ook een favoriet.
Maak gerust extra veel saus en vries het in voor later gebruik. Liever een vegetarische variant? Gebruik Naturli vegetarisch gehakt.
Ook lekker: pasta met tomatensaus.
Ingrediënten
- 7 wortels
- 2 uien
- 7 stengels bleekselderij
- olijfolie
- 400 gr gehakt
- 350 gr macaroni tagliatelle of een andere pasta
- 400 gr gepelde tomaten
- 70 gr tomatenpuree
- 2 el appelstroop
- parmezaanse kaas
Instructies
- Snijd de wortels, uien en bleekselderij fijn.
- Bak het gehakt rul in een grote pan met een scheutje olijfolie.
- Voeg de gesneden groenten toe en bak ze 5 minuten mee.
- Voeg de tomatenpuree, gepelde tomaten en appelstroop toe. Laat ongeveer 3 uur sudderen op laag vuur met de deksel op de pan.
- Kook na 3 uur de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Meng de pasta door de traditionele bolognese saus en serveer. Strooi de Parmezaanse kaas erover.
Ook lekker: bolognese met worstjes. Of maak een pasta met kaassaus macaroni met kaas ofwel Mac & Cheese.
Afhankelijk van hoeveel tijd je hebt kan het pruttelen van de bolognese saus ook korter alleen hoe langer des te lekkerder.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?