Traditionele macaroni bolognese

De lekkerste!
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 20 min
  • Wachttijd: 3 uur
  • Klaar in: 3 uur 20 min
Naar het recept

Deze pastasaus is absoluut de lekkerste van allemaal! Het is een heerlijk ingedikte saus die vol zit met smaak. Het bereiden neemt dan ook wel wat tijd in beslag, maar dan heb je ook wat!

Tip: Maak extra veel porties van de saus zodat je het gedeelte dat over is kunt invriezen in zakjes. Zo geniet je er langer van.

De lekkerste!

Oppassen geblazen met deze lekkere saus!

Ingrediënten

  • 350 gr gehakt
  • 350 gr macaroni
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 70 gr tomatenpuree
  • 2 el appelstroop
  • 7 wortels
  • 7 stengels bleekselderij
  • 2 uien
  • parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  1. 1Schil en snij de wortels, uien en bleekselderij zo klein mogelijk. Bak het gehakt rul in een grote pan met wat olie. Voeg de wortels, uien en bleekselderij toe en bak deze 5 minuten mee. Voeg dan de tomatenpuree, het blik met gepelde tomaten en appelstroop toe. Laat het geheel minstens 3 uur pruttelen op laag vuur zodat het een dikke saus wordt.
  2. 2Kook na 3 uur de macaroni volgens aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de saus en macaroni over de borden. Maak af met de parmezaans. Geniet!
Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...

Meer macaroni recepten

Macaroni met kaas recept

Macaroni met kaas

De amerikaanse hit, “Mac & Cheese”. Ultiem comfort food.

Macaroni met kaas ham en rucola

Macaroni met kaas, ham en rucola

Simpele kaaspasta met hamblokjes en mozzarella kaas.

Macaroni uit de oven met ricotta saus

Macaroni uit de oven met ricotta saus

Pasta uit de oven met prei, lente-ui en saus van ricotta.