Traditionele pasta bolognese
Ragù bolognese- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 20 min
- Wachttijd: 3 uur
- Klaar in: 3 uur 20 min
- Kcal: 580
Traditionele pasta bolognese ofwel ragù bolognese is ’n pastasaus en wel dé lekkerste van allemaal. Een stevige saus vol smaak. Moeilijk is ’t niet maar ’t bereiden neemt wel wat tijd in beslag.
Ragù bolognese
Ragù bolognese is een traditionele Italiaanse pastasaus uit Bologna waar je ook niet hoeft te vragen naar Spaghetti Bolognese want dat bestaat niet, ragù eet je niet met spaghetti maar met tagliatelle of een andere lintvormige pasta.
Maak extra veel van de saus zodat je, als er nog over is, ’t kan invriezen. En maak je ‘m liever vega? Neem Naturli vegetarisch gehakt.
Bolognese recept
- Schil en snij de wortels, uien en bleekselderij fijn. Bak het gehakt rul in een grote pan in ’n scheutje olijfolie. Voeg de wortels, uien en bleekselderij toe en bak 5 minuten mee. Voeg de tomatenpuree, gepelde tomaten en appelstroop toe. Laat zo’n 3 uur pruttelen op laag vuur met ’n deksel.
- Kook na 3 uur de tagliatelle volgens aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de saus en pasta over de borden. Maak af met parmezaan. Bolognese recept, écht lekker.
Ook lekker: Spaghetti bolognese recept met worstjes. Of maak ’n pasta met kaassaus macaroni met kaas ofwel Mac & Cheese.
Afhankelijk van hoeveel tijd je hebt kan het pruttelen van de bolognese saus ook korter alleen hoe langer des te lekkerder.