
Zo maak je traditionele macaroni bolognese
Niets verslaat de heerlijke smaak van traditionele pasta bolognese, ook wel ragù bolognese genoemd. Deze stevige, rijke saus zit boordevol smaak en is de favoriet van velen. Het bereiden ervan is niet moeilijk, maar traditionele macaroni bolognese kost wel wat tijd om de smaken goed te laten ontwikkelen. En om te onthouden: een goede ragù bolognese wordt altijd nog lekkerder als je hem een dag later eet!
Ragù bolognese komt uit de stad Bologna in Italië en wordt traditioneel geserveerd met tagliatelle of een andere lintvormige pasta. Maar in veel huishoudens in Italië komt de saus ook vaak op andere pastasoorten, zoals macaroni. Dat maakt macaroni bolognese ook een echte favoriet!
Maak gerust een flinke portie van deze saus en vries een deel in voor een drukke dag. Heb je zin in een vegetarische versie? Vervang het gehakt dan door bijvoorbeeld vegan rul gehackt (Vegetarische Slager).
Ook lekker: pasta met tomatensaus.

Ingrediënten
- 7 wortels
- 2 uien
- 7 stengels bleekselderij
- olijfolie
- 400 gr gehakt
- 350 gr macaroni tagliatelle of een andere pasta
- 400 gr gepelde tomaten
- 70 gr tomatenpuree
- 2 el appelstroop
- parmezaanse kaas
Instructies
- Snijd de wortels, uien en bleekselderij fijn.
- Bak het gehakt rul in een grote pan met een scheutje olijfolie.
- Voeg de gesneden groenten toe en bak ze 5 minuten mee.
- Voeg de tomatenpuree, gepelde tomaten en appelstroop toe. Laat ongeveer 3 uur sudderen op laag vuur met de deksel op de pan.
- Kook na 3 uur de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Meng de pasta door de traditionele bolognese saus en serveer. Strooi de Parmezaanse kaas erover.
Ook lekker: pasta met kaassaus, macaroni met kaas ofwel Mac & Cheese.
Bolognese saus maken: afhankelijk van hoeveel tijd je hebt, kan het pruttelen van de bolognese saus korter duren, maar hoe langer je het laat sudderen, hoe lekkerder het wordt.

Deel dit recept
Wat vind je van het recept?