Traditionele macaroni bolognese

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 20m
  • Kooktijd: 3:000 h
  • Klaar in: 3:20 h

Deze pastasaus is absoluut de lekkerste van allemaal! Het is een heerlijk ingedikte saus die vol zit met smaak. Het bereiden neemt dan ook wel wat tijd in beslag, maar dan heb je ook wat!

Tip: Maak extra veel porties van de saus zodat je het gedeelte dat over is kunt invriezen in zakjes. Zo geniet je er langer van.

Benieuwd naar meer pasta gerechten? Kijk dan eens bij onze pasta recepten.

Ingrediënten

  • 350 gram gehakt
  • 350 gram macaroni
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 70 gram tomatenpuree
  • 2 eetlepels appelstroop
  • 7 wortels
  • 7 stengels bleekselderij
  • 2 uien
  • Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Stap1

Schil de wortels en snij de wortels, uien en bleekselderij zo klein mogelijk. Bak het gehakt rul in een grote pan met wat olie. Voeg de wortels, uien en bleekselderij toe en bak deze 5 minuten mee. Voeg dan de tomatenpuree, het blik met gepelde tomaten en appelstroop toe. Laat het geheel minstens 3 uur pruttelen op laag vuur zodat het een dikke saus wordt.

Stap2

Kook na 3 uur de macaroni volgens aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de saus en macaroni over 4 borden. Strooi er wat Parmezaanse kaas over.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

108

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab