Gezond én lekker eten, maak deze pasta met groentesaus. Vegetarisch, groene, gezonde pasta, in no time aan tafel.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 15 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 566
Ingrediënten
300grpasta
300grtuinerwten diepvries
1courgette
1teentjeknoflook
1elmuntblaadjesvers
200mlcrème fraîche
100grparmezaanse kaas
40grpijnboompitten
½citroen
Instructies
Kies je favoriete pasta en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schil en pers de knoflook. Snijd de courgette in blokjes.
Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en bak hierin kort de knoflook en courgette. Breng op smaak met versgemalen peper.
Voeg de erwten toe en bak ze mee tot ze ontdooid zijn. Schep de crème fraîche door de groenten en haal de pan van het vuur.
Voeg een paar blaadjes munt en het sap van een halve citroen toe. Je kunt ervoor kiezen om de groenten heel te houden of het mengsel te pureren (als de saus te dik is, voeg dan wat pastawater toe) met een staafmixer.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Meng de pasta met de groente. Verdeel de pasta met groentesaus over de borden en garneer met geschaafde Parmezaanse kaas, muntblaadjes en pijnboompitten.