Ga terug
+ servings
Pasta met groentesaus recept

Pasta groentesaus

4.8 van 20 stemmen
Recept afdrukken
Gezond én lekker eten, maak deze pasta met groentesaus. Vegetarisch, groene, gezonde pasta, in no time aan tafel.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen
calorieën 566

Ingrediënten

  • 300 gr pasta
  • 300 gr tuinerwten diepvries
  • 1 courgette
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el muntblaadjes vers
  • 200 ml crème fraîche
  • 100 gr parmezaanse kaas
  • 40 gr pijnboompitten
  • ½ citroen

Instructies

  • Kies je favoriete pasta en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Schil en pers de knoflook. Snijd de courgette in blokjes.
  • Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en bak hierin kort de knoflook en courgette. Breng op smaak met versgemalen peper.
  • Voeg de erwten toe en bak ze mee tot ze ontdooid zijn. Schep de crème fraîche door de groenten en haal de pan van het vuur.
  • Voeg een paar blaadjes munt en het sap van een halve citroen toe. Je kunt ervoor kiezen om de groenten heel te houden of het mengsel te pureren (als de saus te dik is, voeg dan wat pastawater toe) met een staafmixer.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Meng de pasta met de groente. Verdeel de pasta met groentesaus over de borden en garneer met geschaafde Parmezaanse kaas, muntblaadjes en pijnboompitten.