Recept voor courgette pesto pasta. Geniet van deze eenvoudige en voedzame maaltijd boordevol smaak en groenten. Pasta met een twist!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 25 minutenmin
Totale tijd 35 minutenmin
Porties 2personen
calorieën 344
Ingrediënten
400grcourgette
250grkerstomaatjes
1rode ui
2teentjesknoflook
100grpesto
30grpijnboompitten
olijfolie
grof zeezout
peperversgemalen
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden en plaats de kerstomaatjes samen met de fijngesneden knoflook in een ovenschaal.
Besprenkel ze met olijfolie, versgemalen peper en grof zout. Laat het tomaten-knoflookmengsel ongeveer een half uur roosteren in de oven. Schep tussendoor om.
Was de courgette en snijd deze in dunne julienne-sliertjes.
Snipper de ui en fruit deze in een scheutje olijfolie. Voeg de courgette toe en bak deze kort mee. Meng vervolgens de pesto erdoorheen.
Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan. Serveer de courgette pesto met de geroosterde tomaatjes, knoflook en pijnboompitten.