Eenvoudig recept voor pasta met chorizo, room en rucola. Perfect voor een snelle doordeweekse maaltijd boordevol smaak en pit. Pasta met een kick!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 15 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 615
Ingrediënten
350grpasta
200grchorizo
300grcherrytomaatjes
75grrucola
250mlkookroom
2rode uien
200grgeraspte kaas
peperversgemalen
Instructies
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
Bak de chorizostukjes 4 minuten zonder olie of boter.
Snijd ondertussen de uien in halve ringen en de cherrytomaatjes doormidden. Laat de chorizo uitlekken op papier en gebruik een beetje van het achtergebleven vet om de ui en tomaatjes 3 minuten te bakken.
Voeg de kookroom toe en roer het mengsel om. Voeg vervolgens de pasta en chorizo toe aan de pan met saus en laat de kaas smelten.
Breng op smaak met versgemalen peper. Voeg tot slot de rucola toe en schep alles goed door elkaar. Verdeel de pasta met chorizo over kommen.