Pasta met romige kaassaus en groene asperges. Proef de smaken van de lente en ontdek de eenvoud van dit recept. Maak zelf met o.a. gorgonzola en taleggio.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaanse recepten
Voorbereidingstijd 5 minutenmin
Bereidingstijd 10 minutenmin
Totale tijd 15 minutenmin
Porties 4personen
calorieën 420
Ingrediënten
300grpastanaar keuze
3stengelsbosui
2elolijfolie
500grgroene asperges
100grgorgonzola
40grtaleggio
40grgruyère
80grParmezaanse kaas
100mlvolle melk
peperversgemalen
Instructies
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de bosui in ringetjes en de harde uiteinden van de asperges af. Snijd de asperges vervolgens in stukjes.
Verhit olie in een wok en bak hierin de asperges en bosui. Voeg 100 ml water toe en smoor de asperges in 5 minuten beetgaar.
Haal de asperges uit de wok en verwarm de melk in dezelfde pan op laag vuur. Snijd de vier kazen in stukjes of rasp ze.
Roer de kaas langzaam door de melk en laat smelten tot een gladde saus. Breng op smaak met peper.
Voeg de asperges weer toe aan de saus in de wok, samen met de pasta. Meng goed door en serveer de pasta groene asperges in kommen. Garneer met Parmezaanse kaas.