Recept afdrukken
Geniet van een heerlijke kom bami met tofu of tempeh. Makkelijk te maken en vol smaak! Perfect voor een snelle en gezonde (vegetarische) maaltijd.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatische recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 35 minuten min
Porties 4 personen
calorieën 612
- 400 gr tempeh of tofu
- 1 tl sambal
- 2+3 el ketjap
- 1,5 tl gemberpoeder
- 1 el olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 1 el gembersiroop
- 800 gr Oosterse roerbakgroente
- 250 gr mie nestjes
Optioneel
- 1 zakje pinda satésaus
- 4 eieren gekookt
Kook de mie nestjes volgens de instructies op de verpakking en giet af.
Bereid intussen de marinade voor de tempeh door de sambal, 2 el ketjap, gemberpoeder, olijfolie, knoflook en gembersiroop in een kom te mengen.
Snijd de tempeh in stukjes, voeg toe aan de marinade en laat 20 minuten marineren.
Bak de roerbakgroenten 3 minuten in een wok met een scheutje olijfolie. Kook ondertussen de eieren hard.
Voeg de gekookte mie toe aan de wok met groenten en bak nog een paar minuten mee.
Meng er 3 el ketjap doorheen. Bak de gemarineerde tempeh kort om en om in een koekenpan.
Bereid de pinda satésaus volgens de instructies op de verpakking. Serveer de bami met de tempeh, hardgekookte eieren en satésaus.
Schep in kommen en garneer met kroepoek en pinda's. Geniet van dit bami recept.