Bami met vegetarisch tofu of tempeh en satesaus

Lekker vegetarisch
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 30 min
  • Klaar in: 35 min
Naar het recept

Maak een heerlijk Oosters gerecht. Dit recept voor bami met Tempeh en satésaus is eenvoudig om te maken en gewoon lekker!

Tofu of tempeh, beide lekker vegetarisch

Tofu en tempeh zijn goede vleesvervangers. Ondanks dat ze er misschien onaantrekkelijk uit zien en nergens naar ruiken kan je er toch behoorlijk wat mee. Tofu en tempeh komen uit Azië. Tofu, gemaakt op basis van sojamelk, een zeer eiwitrijk en vetarm product met veel vitamine B, calcium, kalium en natrium. Tempeh, gemaakt op basis van de sojaboon. Rijk aan vezels, ijzer, mangaan, calcium en vitamine B. Ook is tempeh is vet- en cholesterolarm.

Ingrediënten

  • 400 gram tempeh of Tofu
  • 1 tl sambal
  • 2 el ketjap
  • 1,5 tl gemberpoeder
  • 1 el olie
  • 1 teen knoflook
  • 1 el gembersiroop
  • 800 gr oosterse roerbakgroente
  • 250 gr mie nestjes
  • 1 zakje pinda satésaus

Bereidingswijze

  1. 1Kook de mie nestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Maak intussen de marinade voor de Tempeh. De sambal, ketjap, gemberpoeder, olie, knoflook en gembersiroop mogen bij elkaar in een kom.
  2. 2Snij de tempeh in stukjes, voeg bij de marinade en laat het 30 minuten marineren. Bak de roerbakgroenten met een beetje olie en een scheut vissaus in een wok 3 minuten. Kook ondertussen 4 eieren hard.
  3. 3Voeg de bami toe aan de wokgroenten en bak deze een paar minuten mee. Voeg 3 eetlepels ketjap toe en schep even door. Bak daarna de tempeh gaar in een koekenpan in ongeveer 4 minuten. Maak de pinda satésaus volgens aanwijzingen op de verpakking.
  4. 4Serveer de bami met de tempeh, een gekookt ei en satésaus. Schep op met eventueel nog krupuk en nootjes. Mocht je toch nog vlees missen, roerbak wat gemarineerde bami vlees blokjes mee in het recept. Geniet!
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...