Vegetarische bami met tofu of tempeh
Een goedgevulde kom simpele bami is het ultieme comfortfood. Dit recept voor bami met tempeh (of tofu) en satésaus is niet alleen eenvoudig te maken, maar ook heerlijk. Tofu en tempeh zijn goede vleesvervangers en zeer gemakkelijk te bereiden. Je kunt ze marineren of kiezen voor een gemarineerde variant. Beide vinden hun oorsprong in Azië. Tofu, gemaakt van sojamelk, is eiwitrijk en vetarm, en zit boordevol vitamine B, calcium, kalium en natrium. Tempeh, gemaakt van sojabonen, is rijk aan vezels, ijzer, mangaan, calcium en vitamine B, en bovendien vet- en cholesterolarm.
Natuurlijk kun je ook zelf eenvoudig pindasaus maken. Voor een glutenvrije optie kun je rijstnoedels gebruiken in plaats van mie nestjes.
Ingrediënten
- 400 gr tempeh of tofu
- 1 tl sambal
- 2+3 el ketjap
- 1,5 tl gemberpoeder
- 1 el olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 1 el gembersiroop
- 800 gr Oosterse roerbakgroente
- 250 gr mie nestjes
Optioneel
- 1 zakje pinda satésaus
- 4 eieren gekookt
Instructies
- Kook de mie nestjes volgens de instructies op de verpakking en giet af.
- Bereid intussen de marinade voor de tempeh door de sambal, 2 el ketjap, gemberpoeder, olijfolie, knoflook en gembersiroop in een kom te mengen.
- Snijd de tempeh in stukjes, voeg toe aan de marinade en laat 20 minuten marineren.
- Bak de roerbakgroenten 3 minuten in een wok met een scheutje olijfolie. Kook ondertussen de eieren hard.
- Voeg de gekookte mie toe aan de wok met groenten en bak nog een paar minuten mee.
- Meng er 3 el ketjap doorheen. Bak de gemarineerde tempeh kort om en om in een koekenpan.
- Bereid de pinda satésaus volgens de instructies op de verpakking. Serveer de bami met de tempeh, hardgekookte eieren en satésaus.
- Schep in kommen en garneer met kroepoek en pinda's. Geniet van dit bami recept.
Zelf nasi maken is ook lekker.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?