Bami met vegetarisch tofu of tempeh en satesaus
Lekker vegetarisch- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 30 min
- Klaar in: 35 min
Maak een heerlijk Oosters gerecht. Dit recept voor bami met Tempeh en satésaus is eenvoudig om te maken en gewoon lekker!
Tofu of tempeh, beide lekker vegetarisch
Tofu en tempeh zijn goede vleesvervangers en lekker makkelijker. Marineer of neem een gemarineerde variant.
Tofu en tempeh komen uit Azië. Tofu, gemaakt op basis van sojamelk, een zeer eiwitrijk en vetarm product met veel vitamine B, calcium, kalium en natrium. Tempeh, gemaakt op basis van de sojaboon. Rijk aan vezels, ijzer, mangaan, calcium en vitamine B. Ook is tempeh is vet- en cholesterolarm.
Pindasaus kan je natuurlijk ook simpel zelf maken.
Eet je glutenvrij? Neem rijstnoedels in plaats van mie nestjes.
Bereidingswijze bami met tofu
- Kook de mie nestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Maak intussen de marinade voor de tempeh. De sambal, ketjap, gemberpoeder, olie, knoflook en gembersiroop mogen bij elkaar in een kom.
- Snij de tempeh in stukjes, voeg bij de marinade en laat het 20 minuten marineren. Bak de roerbakgroenten met een scheut olijfolie in een wok 3 minuten. Kook ondertussen de eieren hard.
- Voeg de bami toe aan de wokgroenten en bak een paar minuten mee. Voeg 3 eetlepels ketjap toe en schep door. Bak de tempeh kort om en om in een koekenpan. Maak de pinda satésaus volgens aanwijzingen op de verpakking.
- Serveer de bami met de tempeh, gekookt ei en satésaus. Schep in kommen en maak dit recept af met kroepoek en pinda’s. Geniet!
Zelf nasi maken! Ook lekker.