Ga terug
+ servings
Wortelsoep maken met koriander

Wortelsoep recept

3.9 van 7 stemmen
Recept afdrukken
Ontdek het gemak van dit verrassend vullende wortelsoep recept met koriander en pompoenpitten. Een gezond en snel recept. Probeer het nu!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
calorieën 116

Ingrediënten

  • 4 wortels groot, zo’n 400 gr
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 900 ml groentebouillon
  • 1 bosje koriander vers
  • 1 el olijfolie
  • 1 handje pompoenpitten

Optioneel

  • gember rasp vers

Instructies

  • Was de wortels en snijd ze in stukken. Pel en snipper de ui en knoflook.
  • Fruit de wortels, knoflook en ui in een pan met olijfolie tot de ui iets zachter is geworden.
  • Voeg de bouillon toe en hak de koriander grof. Voeg een deel toe aan de soep (bewaar een beetje voor de topping).
  • Breng aan de kook en laat ongeveer 10 minuten sudderen.
  • Haal de pan van het vuur en laat iets afkoelen. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
  • Schenk de wortelsoep in kommen en garneer met de overgebleven koriander en pompoenpitten.