Recept afdrukken
Ontdek het gemak van dit verrassend vullende wortelsoep recept met koriander en pompoenpitten. Een gezond en snel recept. Probeer het nu!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 20 minuten min
Porties 4 personen
calorieën 116
- 4 wortels groot, zo’n 400 gr
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 900 ml groentebouillon
- 1 bosje koriander vers
- 1 el olijfolie
- 1 handje pompoenpitten
Was de wortels en snijd ze in stukken. Pel en snipper de ui en knoflook.
Fruit de wortels, knoflook en ui in een pan met olijfolie tot de ui iets zachter is geworden.
Voeg de bouillon toe en hak de koriander grof. Voeg een deel toe aan de soep (bewaar een beetje voor de topping).
Breng aan de kook en laat ongeveer 10 minuten sudderen.
Haal de pan van het vuur en laat iets afkoelen. Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
Schenk de wortelsoep in kommen en garneer met de overgebleven koriander en pompoenpitten.