Met dit recept kan je eenvoudig volkorenbrood bakken in de airfryer. Voeg extra smaak toe met zout, zaden en pitten. Dit brood moet je een keer proberen.
Gang Ontbijt
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 10 minutenmin
Bereidingstijd 2 uuruur10 minutenmin
Totale tijd 2 uuruur20 minutenmin
Porties 1brood
calorieën 66
Ingrediënten
250grvolkorenmeelKoopmans (Graan van Hier)
1tldroge gist
200mlwaterop kamertemperatuur
¼tlzout
Instructies
Meng lauwwarm water met de gist tot de gist is opgelost.
Doe het volkorenmeel in een kom, voeg het zout toe en giet het opgeloste gistmengsel erbij.
Meng alles met een spatel tot een deegbal.
Leg de deegbal in een ingevette kom, dek deze af met folie en een theedoek. Laat het deeg 1 uur en 45 minuten rijzen op een warme plek tot het volume van het deeg verdubbeld is.
Haal het gerezen deeg uit de kom. Leg het deeg in een ingevette ovenschaal. Zorg ervoor dat de ovenschaal geschikt is voor de airfryer
Bak het brood gedurende 15 minuten op 190 graden in de airfryer.
Na 15 minuten verlaag je de temperatuur naar 160 graden. Bak het brood nog 10 minuten verder.
Laat het brood eerst afkoelen in de airfryer voordat je het aansnijdt.