Heerlijk volkorenbrood bakken in de airfryer
Maak het jezelf makkelijk en bak een volkoren brood in de airfryer. Dit eenvoudige recept voor airfryer brood is een absolute aanrader. Met slechts volkorenmeel, water, een snufje zout en gist maak je dit heerlijke brood. Laat je creativiteit de vrije loop; houd je van zout? Voeg wat extra toe. Zaden en pitten? Ook dat kan allemaal (dit brood is de basis). Geniet ervan met een klontje boter en wat roze Himalayazout.
Wij gebruiken Koopmans Graan van Hier volkorenmeel, gemalen graan van Nederlandse bodem. Door Graan van Hier te gebruiken, draag je bij aan een betere wereld. En het is nog erg lekker ook!
Ingrediënten
- 250 gr volkorenmeel Koopmans (Graan van Hier)
- 1 tl droge gist
- 200 ml water op kamertemperatuur
- ¼ tl zout
Instructies
- Meng lauwwarm water met de gist tot de gist is opgelost.
- Doe het volkorenmeel in een kom, voeg het zout toe en giet het opgeloste gistmengsel erbij.
- Meng alles met een spatel tot een deegbal.
- Leg de deegbal in een ingevette kom, dek deze af met folie en een theedoek. Laat het deeg 1 uur en 45 minuten rijzen op een warme plek tot het volume van het deeg verdubbeld is.
- Haal het gerezen deeg uit de kom. Leg het deeg in een ingevette ovenschaal. Zorg ervoor dat de ovenschaal geschikt is voor de airfryer
- Bak het brood gedurende 15 minuten op 190 graden in de airfryer.
- Na 15 minuten verlaag je de temperatuur naar 160 graden. Bak het brood nog 10 minuten verder.
- Laat het brood eerst afkoelen in de airfryer voordat je het aansnijdt.
Met dit eenvoudige recept maak je in een handomdraai een lekker brood uit de airfryer. Perfect voor het ontbijt of lunch. Probeer ook eens een ontbijtsandwich met ei, bacon en kaas. Brood met hummus en radijs is ook lekker.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?