Ga terug
+ servings
Trifle met cake vanillevla

Trifle met cake en vanillevla

4.4 van 7 stemmen
Recept afdrukken
Trifle met cake en vanillevla, kwark en rood fruit. Favoriet voor 't ontbijt (want ontbijten doen we 't liefst lekker uitgebreid), brunch of high tea.
Gang Nagerecht, Ontbijt
Keuken Engelse recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 4 personen
calorieën 288

Ingrediënten

  • 150 gr cake (Bonne Maman Madeleines Naturel, 175 gr)
  • 250 gr rood fruit mix
  • 300 gr kwark
  • 100 gr vanille vla
  • 100 ml jam (Bonne Maman – Fijn Gezeefd Rozenbottel) of 200 ml vruchten coulis
  • hazelnoten optioneel

Instructies

  • Snijd de cake in blokjes, was het fruit en laat het uitlekken. Klop de vanillevla luchtig door de kwark.
  • Bedek de bodem van de glazen met de cakeblokjes en besprenkel ze met de jamsaus of coulis van rood fruit.
  • Verdeel vervolgens de helft van het fruit over de cakeblokjes. Schep de vanilleroom op het fruit en verdeel de rest van het fruit over de vanilleroom.
  • Serveer de trifle met cake en vanillevla bij 't ontbijt want ontbijten doen we het liefst lekker uitgebreid!

Jamsaus maken

  • Doe de jam in een steelpan en voeg langzaam water toe terwijl je continu roert, totdat de gewenste dikte voor de saus is bereikt.