Ga terug
+ servings
Uitsmijter

Uitsmijter

3.3 van 24 stemmen
Recept afdrukken
Geniet van deze tijdloze klassieker met spiegeleieren, ham, kaas en zelfgemaakte bieslookboter op geroosterd brood. Perfect voor ontbijt of lunch!
Gang lunch, Ontbijt
Keuken Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 2 personen
calorieën 580

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 2 plakken kaas
  • 2 plakken ham
  • Peper en zout
  • Verse kruiden naar smaak (optioneel)

Bieslookboter

  • 1 el boter
  • 1 tl bieslook fijngesneden
  • 1 tl mosterd

Instructies

  • Maak de bieslookboter: Meng de boter, bieslook en mosterd in een kommetje tot een gladde massa. Zet apart.
  • Rooster de boterhammen goudbruin in een broodrooster of pan.
  • Besmeer de geroosterde boterhammen met de bieslookboter.
  • Beleg de boterhammen met de ham en kaas.
  • Bak de eieren als spiegeleieren in een pan met een scheutje olie. Laat de dooiers zacht.
  • Zet het vuur laag en plaats een deksel op de pan. Laat de eieren zachtjes garen.
  • Leg de spiegeleieren met een spatel op de belegde boterhammen.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Garneer (optioneel) met verse kruiden zoals peterselie of bieslook.