Ga terug
+ servings
Oud Hollandse Gehaktballen

Gehaktballen

5 van 1 stem
Recept afdrukken
Zelf Oud-Hollandse gehaktballen maken? Dat doe je met dit heerlijke recept, want deze smaken precies zoals vroeger!
Gang Bijgerecht, lunch
Keuken Hollands, Hollandse recepten
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 6 personen
calorieën 276

Ingrediënten

  • 500 gr half-om-half-gehakt
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 ei
  • 45 gr panko paneermeel
  • 1 el mosterd
  • 1 el ketchup
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 el peterselie gedroogd
  • 2 el kaas in blokjes (optioneel)
  • zout en peper
  • 2 el boter

Instructies

  • Meng het gehakt met het gesnipperde ui, ei, panko, mosterd, ketchup, nootmuskaat, peterselie en eventueel kaas in een grote kom.
  • Breng op smaak met zout en peper. Voeg extra panko toe indien het vlees te waterig is.
  • Verdeel het gehakt in 6 gelijke porties en rol elke portie stevig op tot een ronde gehaktbal.
  • Verhit boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Zodra de boter gesmolten is, voeg je de gehaktballen toe. Schroei beide kanten dicht en verlaag vervolgens het vuur naar laag.
  • Bak de gehaktballen in ongeveer 12 minuten gaar, waarbij je ze regelmatig omdraait.