Zuid-Afrikaanse recepten

De Zuid-Afrikaanse keuken vol met culinaire tradities. En erg populair de ‘braai’, ofwel de barbecue. Er zijn veel typische Zuid-Afrikaanse recepten. En niet te vergeten de wijnen! Zuid-Afrika is een populair land als het gaat om wijnproductie. In West-Kaap ligt het hart van de Zuid-Afrikaanse wijnproductie.

Zuid-Afrikaanse recepten

Zuid-Afrikaanse recepten hoeven niet heel ingewikkeld te zijn er zijn best heel wat bekende recepten uit Zuid-Afrika. Denk aan Biltong, gemaakt van gedroogde reepjes vlees. Bunny chow, een brood met een vulling van lamsbout of rundvlees, Bobotie, een ovenschotel van gehakt. En de vetkoek, een pasteitje dat lijkt op een oliebol. Iedereen heeft een braai in huis en ook de potjiekos is populair. Een eenpansmaaltijd uit een gietijzeren ketel. Op de braai worden vleessoorten als impala, struisvogel of koedoe gemaakt.

Bobotie

Zuid-Afrikaans ovengerecht met gehakt en kruiden.